Pirmiausiai džiugu kad šis rankinio lygos sezonas vyksta įdomiai, daugiau atkaklių rungtynių. Nė vienai komandai nepavyko išvengti pralaimėjimo kartėlio, bet visos ekipos patyrė ir pergalės džiaugsmą. Nėra labai tvirto lyderio bei ryškių autsaiderių. Tačiau vienvaldžiu lygos lyderiu po pirmo rato tapo Klaipėdos“Dragūnas“, pralaimėjęs tik kartą Vilniuje, kur nusileido HC „Vilnius“ rankininkams.

Klaipėdos „Dragūnas“

Praėjusių metų čempionai, prieš sezoną kalbėję apie tikslą apginti šį titulą, kol kas savo žodžio laikosi. Tiesa, kartą teko pralaimėti, tačiau tai nesutrukdė klaipėdiečiams po pirmo rato mėgautis pirma pozicija reguliariame sezone. Vistik klaipėdiečių pranašumas nebėra toks ryškus, kaip ankstesniais metais. „Dragūno“ treneris, prieš sezoną kelis lyderius išleidęs į užsienį ir pasipylus traumoms, buvo priverstas grąžinti į žaidėjų gretas „senąją gvardiją“. Prie anksčiau prisijungusių pirmos čempionų kartos atstovų K. Kremerio ir G. Vaitkaus, buvo įregistruoti jų bendražygiai R. Vaičikauskas ir G. Juška.

Klaipėdiečiai prieš antrą čempionato ratą neturėtų jaustis neramiai, kadangi su pagrindiniais varžovais „Almeida-Stronglasu“, HC „Vilniumi“, „Granitu-Gaja-Kariu“ ir VHC „Šviesa“ žais namuose, kas suteikia neblogus šansus reguliarų sezoną baigti pirmoje vietoje. Vis tik antrame rate klaipėdiečių laukia rimti iššūkiai. Net trys komandos kvėpuoja jiems į nugarą ir yra surinkę tik viena pergale mažiau. Bet kokiu atveju, gera pradžia – pusė darbo.

Vilniaus HC „Vilnius“

Didžiausia rato staigmena visomis prasmėmis. Pralaimėjimas Panevėžio ekipai laikomas didžiausia pirmo rato staigmena. Tačiau savo gerbėjams HC „Vilnius“ pateikė ir malonių staigmenų. Rato pabaigoje „nukalti“ Alytaus ir Klaipėdos klubai, leidžia manyti, kad ši ekipa šiuo metu demonstruoja geriausią rankinį lygoje. Ar pavyks tokį žaidimą išsaugoti iki sezono pabaigos? Visgi šiai komandai labiausiai trūksta stabilumo ir žaidybinės drausmės. Prieš sezoną komandą papildė nemažai žaidėjų. Tačiau jiems reikia tarpusavio supratimo, atrasti ryšius, susižaisti.

Pastebima ir tai, kad kiekvienas žaidėjas tikrai stengiasi ir nori įrodyti treneriui ir žiūrovams savo sugebėjimus, todėl kartais piktnaudžiauja individualiais veiksmais. Ši komanda dar turi potencijos gerinti žaidimą ir tai žada įdomią kovą lentelės viršuje.

Prieš sezoną ekipos vadovas Kęstutis Lapinskas teigė, kad čempionato favoritai Klaipėdos, Kauno ir Alytaus klubai. Tiesa, čia pat pridūrė, jog tikisi, kad kažkur šalia bus ir jo ekipa. Kaip pirštu į akį.

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“

Kauno klubą prieš sezoną papildė tikrai labai daug žaidėjų ir kauniečių treneriai turi didelį pasirinkimą juos rotuojant. Ekipa, kuri, ko gero, gali įnešti daugiausiai sumaišties antrajame rate. Jau dabar kauniečių pozicija nėra prasta, tačiau susižaidimo trūkumas neleido jiems būti dar geresnėje situacijoje. Jei ekipa „įsivažiuos“ ir atras savąjį žaidimą, reguliaraus sezono pabaigoje juos galime matyti įsitaisiusius ir ant pirmojo ar antrojo turnyrinės lentelės laiptelio. Tuo labiau, kad granitiečiai su vienais pagrindinių konkurentų dėl aukščiausių pozicijų Alytaus ir HC „Vilnius“ klubais antrajame rate rungtyniaus namie.

Alytaus „Almeida-Stronglasas“

Patyrusi komanda, turinti 8-9 aukšto lygio žaidėjus, todėl eilinis stabilus sezonas Alytaus ekipai. Ši komanda gali laimėti prieš bet ką, tačiau visavertės pamainos nuo suoliuko trūksta. Jei paskutiniame ture būtų pavykę sužaisti lygiosiomis su „Dragūnu“, pirmą ratą būtų galima vertinti itin teigiamai. Vis tik dabar tenka dalintis 2-4 vietas su kitomis ekipomis. Sezono gale, bene daugiausiai žiūrovų surenkantys alytiškiai, norėtų turėti savo namų arenos pranašumą. Tam reiks gerokai pasistengti, bet startinės pozicijos šiam tikslui pasiekti nėra prastos. Beje, įdomi detalė – abejas rungtynes alytiškiai pralaimėjo namie. O su pagrindiniais varžovais antrame rate teks žaisti išvykose, gal tai ir į naudą alytiškiams.

Manau niekam nekyla abejonių, kad pirmajame ketvertuke bus būtent minėti Klaipėdos, Alytaus, Kauno ir Vilniaus klubai. Žvilgterėkime, kaip sekasi žemiau turnyrinėje lentelėje esančioms komandoms, kurios galbūt ir pabandys prasibrauti į geriausiųjų ketvertuką.

Vilniaus VHC „Šviesa“

Be jokios abejonės tai yra stabiliausia ekipa pirmajame rate. Geriausio ir rezultatyviausio pirmojo rato žaidėjo Valdo Drabavičiaus vedini jaunieji vilniečiai įveikė visus varžovus esančius žemiau jų lentelėje ir pralaimėjo visiems esantiems aukščiau. Trumpai tariant – jokių staigmenų. Prieš sezoną stipriai nukraujavę „Šviesos“ atstovai didelių ambicijų nepuoselėjo, dėl to turėtų būti patenkinti pirmąja sezono dalimi. Jei dar būtų pavykę įkasti vieniems iš lygos lyderių, tuomet sezono pradžia būtų vertinama aukščiausiais balais. Vilniečiai turbūt stengsis išlaikyti penktąją turnyrinės lentelės vietą ir rengti jaunus žaidėjus atkrintamoms varžyboms, kuriose stengsis pasiekti pusfinalius.

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“

Analogiška situacija kaip ir „Šviesos“ ekipos. Nugalėtos visos silpnesnės ekipos, pralaimėta geresnėms. Ekipa kuri pavojinga ne tik namuose, bet ir išvykoje. Prieš sezoną komandos treneris 5-6 pozicijas sezone buvo linkęs vertinti kaip labai geras. Arba apetitas kyla bevalgant arba tereikia apginti tai kas iškovota. Tikėtina, kad šiauliečiai tai gali.

HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“

Į lyga po pertraukos sugrįžę panevėžiečiai prieš sezoną kėlė tikslus patekti į atkrintamas varžybas. Kol kas vietos ten jiems niekas garantuoti negali, tačiau jei panevėžiečiai antrajame rate išlaikys panašų žaidimo lygį, o žemiau esantys varžovai kardinaliai nepakeis savo žaidimo kokybės, panašu, kad atkrintamose mes juos išvysime.

Varėnos „Ūla“

Ties atkrintamų varžybų linija balansuojantys varėniškiai po ilgokos pertraukos gali nepatekti į atkrintamas varžybas. Jaunojo Deivo Eidukonio vedini dzūkai turėtų pasisemti daugiau sportinio pykčio ir pasistengti, kad, kaip ir ankstesniais sezonais, namų arena būtų tvirtovė, į kurią bijotų atvykti visos ekipos, tuomet ir taškai pradės dažniau byrėti į jų krepšelį. Jei antrajame rate tai pavyks padaryti, vieta atkrintamose garantuota.

Pasvalio „Kurana-SM“

Prieš paskutiniajame žaistame ture pirmą pergalę iškovoję Pasvalio rankininkai antrame rate gali nebebūti lengvas grobis kitoms ekipoms. Kai kurie ekipos rankininkai tobulėja ne dienomis, o valandomis, tad reikia tikėtis, kad patirties trūkumas nesutrukdys šios ekipos jauniesiems talentams patampyti nervus varžovams, o gal net ir atimti iš jų taškų. Jei ir toliau buksuos Varėnos ekipa, aštuntoji reguliaraus sezono pozicija ranka pasiekiama. Beje, ekipos treneris Otilijus Titas prieš sezoną sakė: „Šis čempionatas bus tikrai įdomus, nes karšta turėtų būti ir lentelės viršuje ir apačioje“. Geriausio orakulo laurai atitenka O. Titui.

Utenos HC „Utena“

Dar viena ekipa, kuri nusiteikusi pakovoto dėl vietos atkrintamose. Pirmasis ratas nebuvo lengvas ir antrajame neturėtų būti lengviau. Tačiau lentelės apačioje esančios ekipos yra įveikiamos. Tad keletas pergalių galėtų uteniškius kilstelėti į reikiamas aukštumas. Keli Lietuvos jaunių rinktinės nariai turėtų sparčiai tobulėti ir tuo pačiu kelti komandos žaidimo lygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)