O nauja lydere tapo Europos pirmenybes laimėjusi Olandijos komanda.

Vyrų pusėje permainų geriausiųjų dešimtuke neįvyko. Okeanijos taurę laimėję Australijos riedulininkai išsaugojo lyderių pozicijas, o antroje vietoje lieka Europos čempionai - vokiečiai.

Lietuvos vyrų rinktinės nėra FIH pasaulio reitinguose, nors yra klasifikuotos 74 šalys.

FIH pasaulio reitingų atnaujinimas yra susietas su artėjančiais olimpinių žaidynių kvalifikaciniais turnyrais. Pajėgiausios 9 vyrų ir 9 moterų ekipos automatiškai įvykdė kvalifikaciją ir užsitikrino kelialapius į 2012 m. Londono Olimpines žaidynes, o 18 vyrų ir moterų komandų gavo kvietimus dalyvauti šešiuose skirtinguose Olimpinių žaidynių kvalifikaciniuose turnyruose.

Prisijungti prie jau minėtų komandų (9 vyrų ir 9 moterų) galės Olimpinių žaidynių kvalifikacinių turnyrų nugalėtojos (3 vyrų ir 3 moterų komandos).

Olimpinių žaidynių kvalifikacinių turnyrų datos ir komandas priimančiosios šalys bus paskelbtos po FIH Vykdomojo valdybos posėdžio (lapkričio 11-12 dienomis).

Taip pat po minėto susitikimo paaiškės Europos moterų klubų uždarų patalpų čempionato (Ukraina) tiksli organizavimo bei vykdymo data. Mūsų šaliai tai yra labai aktualu, nes šiame čempionate dalyvaus Lietuvos čempionė „Gintros-Strektes-Universiteto“ komanda, o nacionalinė Ukrainos moterų rinktinė dalyvaus Olimpinių žaidynių kvalifikaciniame turnyre, kurio vykdymo datos sutampa su Ukrainoje vyksiančiu Europos moterų klubų uždarų patalpų čempionatu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją