Visas rungtynes abi ekipos žaidė apylygiai. Serbės turėjo kelių įvarčių persvarą rungtynių pradžioje, tačiau lietuvės gan greitai persvėrė rezultatą savo naudai, tačiau pranašumas buvo nedidelis.

Po pirmo kėlinio rezultatas buvo 15:13 lietuvių naudai. Visą antrą kėlinį puikiai kelių įvarčių persvarą saugojusios Lietuvos rinktinės žaidėjos per paskutines dvi minutes tarsi sustojo ir iššvaistė turėtą persvarą. Per minėtas dvi minutes buvo pašalintos net trys Lietuvos rinktinės žaidėjos, tad serbės turėdamos kiekybinę persvarą be vargo panaikino atsilikimą ir persvėrė rezultatą. Iš viso lietuvės buvo pašalintos iš aikštės aštuonis kartus, serbės tik du.

Rezultatyviausia Lietuvos rinktinėje antrą dieną iš eilės buvo Brigita Ivanauskaitė, pelniusi 10 įvarčių. Vis tik geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja buvo pripažinta Inesa Verbovik, kuri pelnė 8 įvarčius. 6 įmetė Greta Rinkevičiūtė, po 2 – Erika Drulytė ir Emilė Aglinskaitė. Po vieną kartą varžovių vartus tiksliai atakavo Roberta Ivanauskaitė, Gerda Trušytė ir Greta Burkaitė.

Lietuvėms daugiausiai problemų kėlė Aleksandra Vukajlovič ir Jelena Agbaba, pelniusios po 7 įvarčius, 6 įvarčius pasiekė Teodora Zdravkovič.

Nuotaiką kiek pakelti galėjo tai, kad po šių rungtynių B. Ivanauskaitė su 44 tiksliais metimais tapo rezultatyviausia čempionato žaidėja.

Rinktinės likimas dabar priklausys nuo varžovių. Kol kas Lietuvos rinktinė pretenduoja toliau tęsti kovą dėl 9-12 vietų. Po paskutinių grupės rungtynių, kuriose susitinka Makedonijos ir Kroatijos rinktinės, paaiškės galutinė grupės rikiuotė. Lietuvėms palanki būtų Kroatijos rinktinės pergalė ne didesniu nei penkių įvarčių santykiu.

Visi kiti rezultatai Lietuvos rinktinę nublokš į trečią arba ketvirtą poziciją. Tuomet teks kovoti dėl 13-16 pozicijų galutinėje įskaitoje.

I. Verbovik apgailestavo, kad nepavyko iškovoti pergalės.

„Darėme, ką galėjome. Gaila, kad pralaimėjome. Kitose rungtynėse stengsimės labiau“, – sakė I. Verbovik.

Itin nusivylęs rezultatu buvo rinktinės vadovas Tomas Barysas. Tiesa, jis teigė, kad tokios rungtynės bus gera patirtis.

„Esame labai nusivylę. Tikėjomės pergalės. Visą laiką pirmavome. Klaidos, kurias darėme paskutinėmis minutėmis... Nesuprantu, kaip mes jas galėjome padaryti. Mes tiesiog turėjome laimėti rungtynes. Greičiausiai trūko patirties. Serbija kovojo iki paskutinės minutės. Ir tai bus gera pamoka merginoms“, – reziumavo T. Barysas.

Serbijos rinktinės treneris Emilis Ugrinovskis taip pat nedžiūgavo. Vienintelis jį tenkinęs dalykas – galutinis rezultatas.

„Žaidėme blogai. Bloga buvo gynyba. Tenkina tik pergalė ir paskutinės dvi minutės. Mes treniruotėse, ruošėmės varžovių spaudimui turint kiekybinę persvarą. Tai pasiteisino“, – pergalės priežastis įvardino serbių treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)