Užvakar į Lenkiją atvykusi Lietuvos komanda šiame turnyre buvo priversta verstis be kelių itin svarbių žaidėjų. Šiuo metu traumas patyrusios yra Greta Rinkevičiūtė, Ugnė Slavėnaitė bei Gabija Gaidyte.

Net ir be šių itin svarbių rankininkių Lietuvos rinktinė vakar bendraamžėms iš Lenkijos nusileido vos vienu įvarčiu (27:26), o šiandien dominavo visų rungtynių metu ir šventė pelnytą pergalę.

Lietuvos rinktinę šiose pergalingose rungtynėse į priekį vedė net 7 įvarčius pelniusi Roberta Ivanauskaitė. Pastaroji ir vakar buvo rezultatyviausia žaidėja mūsų rinktinėje, ji tuomet pelnė net 9 įvarčius.

Roberta šiuo metu rungtyniauja Klaipėdos „Dragūno – Viesulo“ gretose ir jau yra įsitvirtinusi ir Lietuvos moterų rankinio rinktinėje. Puikiai jai šiame susitikime talkino ir po 5 įvarčius pelniusios Emilė Aglinskaitė, Karolina Sparnauskaitė bei Evelina Dževerakaitė. Po vieną kartą varžovių vartininkę nuginklavo Greta Sadauskaitė, Fausta Abrutytė bei Justina Zenkovaitė.

Po pergalingų rungtynių komandos trenerė Laima Bernatavičiūtė tikino, jog pagrindinis raktas į pergalę šiose rungtynėse buvo stiprus merginų charakteris bei didelis darbas treniruočių metu: „Išnagrinėjome vakarykščių rungtynių video, kiekvieną varžovių žaidėją, visas savo darytas klaidas, paruošėme aiškią taktiką šiam susitikimui ir tai davė rezultatą. Esu labai patenkinta savo komandos vartininkėmis, kurios per dvi dienas iš 10 septynių metrų baudinių praleido tik 2. Toks rezultatas tikrai yra labai įspūdingas.

Šiandien labai pasiteisino ir mūsų taikyta aktyvi gynyba visų rungtynių metu, lenkėms tiesiog neleidome žaisti savojo žaidimo. Mūsų merginos parodė tikrai kietą charakterį ir šios pergalės nusipelnė. Tikime, jog ši pergalė yra gerų rezultatų pradžia, todėl šiuo metu turime daug dirbti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų. Galiausiai, noriu padėkoti merginoms iš U-17 rinktinės, kurios prisijungė prie mūsų, kuomet traumas gavo keletas mūsų žaidėjų. Jos tikrai buvo naudingos ir svarbios mūsų komandai šio turnyro metu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)