Lietuvos jauniai jau išbandė šios 10 tūkst. žiūrovų talpinančios arenos ledą, o sekmadienį kartu su dar trim rinktinėmis taps pirmomis, kurioms bus suteiktas šansas išmėginti kitų metų olimpinių žaidynių ledą.

Lietuvos jauniai startuos rungtynėmis su Korėja sekmadienį 6 val. ryto Lietuvos laiku Kwandongo ledo arenoje, kuri talpina 6 tūkst. žiūrovų, o pagrindinėje arenoje Australijos ir Šiaurės Korėjos rinktinių rungtynėmis lygiai tuo pat metu startuos moterų pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono A grupė.

Lietuvos jaunių rinktinė didelio dėmesio į aplink vykstantį šurmulį ir tai, kad net vietiniai autobuso vairuotojai veždami komandą vis dar neranda įvažiavimo į naują areną, nekreipia. Nesvarbu ir tai, kad komanda į pirmą treniruotę vyko 7-iais taksi automobiliais, mat taip ir nesulaukė organizatorių autobuso. Yra savų rūpesčių.

Žaidėjai kovoja su miegu. 6 valandų skirtumas laužia ledo ritulininkus prie žemės. Per pirmą rytinę penktadienio treniruotę jauni žaidėjai nervinosi ir niekaip negalėjo suprasti, kodėl nesiseka atlikti įprastus pratimus. Po sočių pietų kambariuose nemiegojo vos vienas kitas, didžiojo dalis komandos pasidavė miegui.

Beje, pietūs kai kuriems žaidėjams buvo sugadinti. Pamatę kalnus pyragaičių, korėjietiškų saldumynų ir „Coca Cola“ gėrimus ant švediško stalo, komandos naujokai jau puolė krautis saldumynus į lėkštes, tačiau greitai buvo nuraminti pernai rinktinėje žaidusių vyresniokų. Komandos vyriausiasis treneris Džeimsas Tibbettsas draudžia saldumynus ir saldžiuosius gėrimus.

„Saldumynus ir gėrimus galite valgyti ir gerti namuose kiek tinkami, o čia mes atvažiavome žaisti, o ne auginti pilvus“, - tokia trenerio frazė skamba žaidėjų ausyse dar nuo praėjusių metų.

Treneris yra įvedęs ir daugiau lietuviams neįprastų, bet labai naudingų taisyklių. Draudimas gyvai bendrauti su tėvais Pietų Korėjoje nebus labai skausmingas žaidėjams, tačiau rėžimo ir maisto klausimai sprendžiami griežtai.

„Buvo sunku po tokios ilgos kelionės ir sutrikusio ritmo. Tikėkimės vėliau bus viskas gerai, bet dabar tikrai ne pats maloniausias metas“, - apie sutrikusį miegą sakė penktame jaunimo čempionate žaisiantis jau vyrų rinktinės marškinėlius spėjęs užsivilkti zarasiškis Kostas Gusevas.

Beje, tik atvykę į Gangneungą ir išsikrovę ekipuotę lietuviai stebėjo pagrindinių turnyro favoritų korėjiečių treniruotę ir labai nepasidžiaugė pamatę stiprią ir greitą komandą. Tačiau nustebusius kolegas ramino vilnietis Dominykas Motiejūnas.

„Viskas mūsų rankose. Jei žaisime kaip vienas kumštis, kovosime dėl kiekvieno aikštės centimetro, viskas bus gerai“, - trumpai sakė gynėjas.

Lietuviai į čempionatą atvyko pirmi iš penkių Europos komandų ir turės daugiausiai laiko apsiprasti su laiko skirtumu. Tiesa, žaisti pirmose rungtynėse teks su šeimininkais, kuriems jokių pokyčių nenusimato, o komanda kartu ruošiasi jau ne pirma savaitė.

Lietuviai turi problemų ir teks jas spręsti neatidėliojant. Ryto treniruotės metu kirkšnį pasitempė elektrėniškis Egidijus Binkulis, riešą skauda Laisvydui Kudrevičiui, o sirguliuodamas į Pietų Korėją atvyko D. Motiejūnas.

„Žaidėjai apsipras po poros savaičių, kai grįš namo. Žinoma, kad juokauju. Viskas turėtų būti gerai po dviejų dienų. Dabar svarbu susistyguoti per tas porą dienų ir tinkamai pasiruošti pirmoms rungtynėms“, - po pirmos treniruotės sakė D. Tibbettsas.

Jaunių čempionatas kartu su moterų varžybomis yra tiksli kitų metų olimpinio turnyro, kuriame dalyvaus 12-a rinktinių, kopija. Tad abu šių metų čempionatai 200 tūkstančių gyventojų turinčiame Gangneunge stebina savo lygiu. Viskas organizuota laikantis olimpinių normatyvų.

Tad savą „olimpiadą“ Lietuvos ledo ritulio jauniai pradės sekmadienį 6 val. ryto Lietuvos laiku rungtynėmis su Pietų Korėja. Vėliau laukia susitikimai su rumunais, Didžiąja Britanija, Kroatija ir Estija. Visi jie vyks tuo pačiu metu – 10.30 val. Lietuvos laiku. Organizatoriai žada visų rungtynių tiesiogines transliacijas internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)