Mūsiškius į priekį kaip ir pirmame mače vedė Genrikas Pavliukanecas bei Justas Pazarauskas, pelnę atitinkamai 6 ir 2 įvarčius.

Pirmame ture Lietuvos golbolininkai 13:6 nugalėjo parolimpinius čempionus suomius.

Beje, Suomijos atstovai šeštadienį patyrė antrą nesėkmę iš eilės – jie 5:8 nusileido Turkijai, o

Šioje grupėje dar žaidžia Kinija.

Į kitą etapą, ketvirtfinalį, pateks po keturias geriausias grupių komandas.

„Rungtynės su JAV mums išėjo gera treniruotė, jeigu norime pasiekti kažką daugiau. Žaidėjai turi priprasti žaisti visokiomis sąlygomis – ar grindys slidžios, ar kamuolys šlapias, ar publika per garsiai šaukia. Kuo anksčiau mes išsibandome šias sąlygas, tuo geriau. Gynyboje su JAV viskas buvo labai gerai. Puolime ne viską pavyko išpildyti, ką planavome. Visi trys žaidėjai šiandien atidirbo“, – po rungtynių sakė golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

„Mes iš anksto žinojome, kad parolimpiadoje patekome į mirtininkų pogrupį. Prieš suomius pavyko lengviau laimėti, o su visomis kitomis komandomis rungtynės bus tokios kaip su JAV – eis taškas į tašką. Šiose rungtynėse aš padariau klaidų, bet tai aptarsime su treneriu šalta galva“, – komentavo komandos kapitonas G. Pavliukianecas.

Į lietuvių vartus penkis kamuolius įrideno JAV golbolininkas Josephas Hamiltonas, du – Tyleris Merrenas.

„Tai buvo išskirtinis žaidimas. Lietuva visada yra tarp stipriausių pasaulio komandų. Tai, kad sužaidėme tokį garbingą žaidimą, tikrai pakėlė mūsų komandos pasitikėjimą savimi. Kad laimėtum prieš Lietuvą, tu turi sužaisti geriausiai. Šiose rungtynėse to neparodėme“, – nuaidėjus sirenai sakė J. Hamiltonas.

„Tai buvo labai gerai apgalvotas žaidimas. Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Lietuva visada yra stipri komanda, ją sunku nugalėti. Mūsų klaida – per daug kartų prasižengėme, tai leido lietuviams pelnyti įvarčių. Nors ir pralošėme, šios rungtynės pakėlė mūsų pasitikėjimą savimi ir tikimės gerų rezultatų kitose rungtynėse“, – komentavo JAV golbolo rinktinės treneris Michaelas Lege'as.

Lietuviams tvarkaraštis nėra palankus, nes grupės rungtynių metu jie turi net dvi poilsio dienas, o prieš ketvirtfinalį neturės poilsio.

B grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva220021:136
2.Turkija11008:53
3.JAV210112:103
4.Kinija10012:50
5.Suomija200011:210

Golbolas, dar vadinamas aklųjų rieduliu, yra komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka. Žaidžiamas 9x18 metrų ploto aikštelėje, su 9 m ilgio ir 1,3 m aukščio vartais ir skambančiu kamuoliu, kurio skersmuo – toks pat kaip krepšinio kamuolio.

Komandą gali sudaryti 6 žaidėjai, iš kurių vienu metu aikštelėje žaidžia po tris, visi akis užsidengę šviesos nepraleidžiančiais akiniais. Tikslas yra įridenti kamuolį į priešininkų vartus. Taisyklingai mestas golbolo kamuolys skrieja net 80 km/h greičiu.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks iki rugsėjo 18 dienomis.

Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Po antros Rio parolimpinių žaidynių dienos Lietuva su vienu sidabru – 41-oje medalių lentelės vietoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)