Šia proga surengtoje spaudos konferencijoje sportininkus pasveikino ir Lietuvos olimpinės rinktinės narių ženklus dviratininkams ketvirtadienį įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas.

Lietuvos dviračių treko rinktinė, kurią sudaro dviratininkai Linas Balčiūnas, Aivaras Baranauskas, Vytautas Kaupas, Tomas Vaitkus, Raimondas Vilčinskas bei treneris Remigijus Lupeikis, Australijoje vykusiame čempionate tarp 16 komandų komandinėse 4 km persekiojimo lenktynėse buvo šešti. Tai lietuviams garantavo kelialapį į olimpines žaidynes, į kurias pateko pirmąsias aštuonias pozicijas užėmusios rinktinės.

Be Lietuvos vyrų treko rinktinės, Atėnuose dar dalyvaus į geriausiųjų aštuntuką patekusios Australija, Didžioji Britanija, Ispanija, Olandija, Ukraina, Vokietija bei Rusija, taip pat Prancūzijos ir Naujosios Zelandijos komandos, teisę dalyvauti olimpinėse žaidynėse iškovojusios pagal pasaulio taurės varžybų rezultatus.

Spaudos konferencijoje LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas pasveikino dviratininkus, iškovojus teisę dalyvauti svarbiausiame pasaulio sporto renginyje ir įteikė rinktinės nariams olimpiečių ženklus.

"Džiaugiuosi, kad mūsų komanda nenuvylė savo gerbėjų ir pateko tarp dešimties geriausių pasaulio rinktinių. Nuoširdžiai tikiu, jog tuo viskas nesibaigs ir vyrai iš Atėnų parveš medalius",- kalbėjo A.Poviliūnas.

Spaudos konferencijoje taip pat pasirašyta paramos sutartis tarp jūrų laivybos įmonės AB "LISCO Baltic Service" ir Klaipėdos miesto dviračių sporto federacijos. Kontraktu įmonė įsipareigojo finansiškai paremti Lietuvos dviračių treko rinktinės dalyvavimą Atėnų olimpiadoje. Oficialiu sutarties globėju tapo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

"Manome, kad dviračių trekui Lietuvoje skiriama mažokai dėmesio. Ši sporto šaka stokoja finansinių resursų, nors dviratininkų rezultatai pakankamai geri. Todėl "LISCO Baltic Service" nusprendė pagelbėti komandai. Tikimės, jog mūsų parama padės geriau pasirodyti olimpiadoje, o galbūt net iškovoti Lietuvai dar vieną medalių komplektą", - sakė "LISCO Baltic Service" kompanijos komunikacijos ir reklamos skyriaus vadovas Vaidas Klumbys.

Pasirašyta sutartis buvo įteikta rinktinės kapitonui Linui Balčiūnui, kuris padėkojo už finansinę paramą bei pažadėjo padaryti viską, kad rinktinė Atėnuose pasiektų kuo geresnių rezultatų.

"Kiek įmanydami stengsimės pateisinti gerbėjų ir rėmėjų lūkesčius. Negalime pažadėti medalių, tačiau garantuojame, jog kovosime iš visų jėgų",- užtikrino L.Balčiūnas ir įteikė "LISCO Baltic Service" atstovui simbolinius rinktinės marškinėlius.

Dviratininkus bei rėmėjus taip pat pasveikino Klaipėdos miesto dviračių sporto federacijos prezidentas, Seimo narys Eligijus Masiulis.

"Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad rinktinę didžiąja dalimi sudaro iš Klaipėdos kilę dviratininkai. Todėl ypatingai džiugu, kad "LISCO" parodė solidarumą ir parėmė kraštiečius. Neabejoju, kad dėl tos pačios priežasties olimpinių žaidynių metu visas Klaipėdos kraštas karštai palaikys mūsų dviračio treko komandą ir taip paskatins ją iškovoti auksą,"- šmaikštavo E.Masiulis.

Lietuvos dviračių treko komandai Atėnų treke teks varžytis rugpjūčio 20-25 dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją