Lietuvos čempionate dalyvavo vyrų rinktinės lyderiai Tomas Kaukėnas ir Karol Dombrovskis. Tarp jų ir užvirė pagrindinė intriga dėl Lietuvos čempiono vardo.

Po intriguojančios ir kvapą gniaužiančios kovos sėkmė lydėjo Vilniaus rajono ir LOSC atstovą K. Dombrovskį, kuris, dėka gero šaudymo, pirmą dieną laimėjo 10 km Sprinto rungtyje, o sekmadienį triumfavo 12,5 km Persekiojimo rungtyje. Sidabras atiteko T. Kaukėnui, o bronza - Rokui Suslavičiui.

Moterų tarpe čempionės titulą iškovojo Aliona Sabaliauskienė (Vilnius LOSC), aplenkusi Dangirą Šlaitaitę.

Kitų grupių nugalėtojais sprinto rungtyje tapo: Ruslanas Nikitinas (Ignalinos KSC-LOSC), Dangira Šlaitaitė (Anykščių KSC), Modestas Girkus (Anykščių KSC), Marija Kaznačenko (Visagino KSC), Evaldas Baltakys (Ignalinos KSC), Gabrielė Jociūtė (Vilniaus Sietyno SM), Lukas Čepulis (Ignalinos KSC), Rūta Banytė (Anykščių KSC).

Persekiojimo rungtyje visi sprinto nugalėtojai buvo nepralenkiami ir išsaugojo savo pozicijas.

Kaip žinia, pagrindinės Lietuvos rinktinės nariai jau nuo lapkričio pabaigos startuoja įvairiose tarptautinėse varžybose. Jau įvyko pirmosios jaunimo olimpinės žaidynės, Europos čempionatas, pasaulio taurės etapai, o mūsų šalies sporto mokyklų komandos jau išbandė savo jėgas startuodamos kaimyninėse Latvijoje ir Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją