Rekordinius 22 olimpinius medalius iškovojęs amerikietis dar nepaskelbė, ar ketina ruoštis 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėms, bet JAV žiniasklaida tuo net neabejoja.

Baigti sportininko karjerą M. Phelpsas buvo nusprendęs po 2012 metų Londono olimpiados dėl motyvacijos stokos. Vis dėlto praėjusią vasarą buvęs JAV plaukimo federacijos fiziologijos ir sporto mokslo departamento vadovas iš Lietuvos Genadijus Sokolovas, kalbėdamas su DELFI, teisingai nuspėjo, jog plaukimo žvaigždei ilgai ištverti be varžybų nepavyks.

Primename, kad M. Phelpsas taip pat tvirtai pirmauja daugiausiai olimpinių aukso apdovanojimų iškovojusių sportininkų įskaitoje. 18-a kartų olimpiniu čempionu tapęs amerikietis pagal šį rodiklį dvigubai lenkia legendinę gimnastę Larisą Latyniną (SSRS), kitą plaukiką Marką Spitzą (JAV) bei lengvaatlečius Paavo Nurmi (Suomija) ir Carlą Lewisą (JAV).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)