Tai vienos prestižiškiausių šios sporto šakos varžybų pasaulyje, į jas neretai susirenka daugiau dalyvių nei į Pasaulio čempionatus, mat šios varžybos garsėja ne tik įspūdingu priziniu fondu (482 303.31 Eur), bet ir šeicho svetingumu.

Į varžybas dalyviai gali patekti tik su vardiniais pakvietimais, tačiau patekusiam raiteliui bei jo komandos nariams ir žirgui apmokamos visos varžybų išlaidos, pradedant komandos nuskraidinimu į varžybų vietą ir baigiant asmeniniu vairuotoju bei apgyvendinimu įspūdingame viešbutyje.

Paprastai šių 160 km distancijos varžybų finišą pasiekia vos apie 30 proc. startavusiųjų, tačiau visiems dalyvavusiems išmokama apie 5000 Eur, o pasiekusiems finišą virš 25 000 Eur suma. Negana to, pirmasis dešimtukas apdovanojamas įspūdingais Toyota Land Cruiser visureigiais, kurių kiekvieno apytikslė vertė siekia 48 000 Eur.

Telefonu pakalbinta raitelė dalinosi įspūdžiais, jog ką tik sėkmingai praėjo pirmąją žirgo veterinarinę patikrą su puikiais įvertinimais ir jau su nekantrumu pradedanti laukti starto:

„Patekimas į šias varžybas visada buvo mano svajonių sąraše ir panašu, kad svajonės pildosi! Neslėpsiu jaudulio prieš rytdienos startą, mat su savo šių varžybų partneriu susipažinau vos vakar. Nors žirgas iš tiesų stiprus, tačiau turime šiokių tokių problemų su valdymu, taigi rytoj viskas priklausys nuo to, ar sugebėsime vienas kitą suprasti, an ir žinoma, ar nepritrūks sėkmės“.

Šeichas Mohamedas bin Rašidas Al Maktumas yra vienas turtingiausių žmonių pasaulyje. Tuo pačiu tai ir bene didžiausias ištvermės jojimo sporto entuziastas bei rėmėjas, 2012 m. Londone vykusio Pasaulio ištvermės jojimo čempionato nugalėtojas.

Lietuvąi varžybose atstovausianti Gabrielė Mateikaitė yra viena labiausiai patyrusių Lietuvos ištvermės jojimo sportininkių, 2008 m. dalyvavusi Europos jaunimo čempionate, jau eilę metų neapleidžianti nacionalinių reitingų viršunių bei šiemet jau antrą kartą iš eilės tapusi šalies ištvermės jojimo čempione.

Ištvermės jojimas – tai rungtynės prieš laiką, kuriose yra patikrinamas žirgo greitis ir ištvermė, taip pat išbandoma raitelio orientacija bei gebėjimas jausti savo žirgo galimybes. Ir vis dėlto varžantis ištvermės jojimo varžybose pirmenybė teikiama ne pergalei, o gerai žirgo savijautai. Ištvermės jojimas - pats tikriausias žirgo ir žmogaus santykių išbandymas, kuris išsivystė daugiau iš būtinybės, nei tiesiog užgaidos varžytis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)