Andrius Skuja savo klasėje F-46 rutulį nustūmė 13,84 metrų ir užėmė pirmąją vietą, kartu pagerindamas Lietuvos ir asmeninį rekordą. Disko metimo rungtyje su rezultatu 38,68 metrai A. Skuja užėmė 7 vietą ir taip pat pagerino Lietuvos rekordą bei pakilo pasauliniame reitinge.

Vienintelė Lietuvos rinktinės moteris Ramunė Adomaitienė į tolį nušoko 4 metrus 61 centimetrą ir laimėjo sidabro medalį, nusileidusi tik absoliučiai Europos ir pasaulio čempionei rusei Margaritai Gončarovai (5,11 m).

Buvęs plaukikas parolimpietis Kęstutis Skučas pirmą kartą dalyvavo lengvosios atletikos čempionate ir disko metimo rungtyje (16 metrų 19 centimetrų) savo klasėje (F-52) iškovojo Europos čempionato bronzą.

Pirmą kartą rinktinėje dalyvaujantis 20-metis Audrius Alzbergas (T-47) pusfinalyje buvo trečias bei pagerino Lietuvos ir asmeninį rekordą, 800 metrų nubėgęs per 54,04 sek. Finale jaunasis sportininkas distanciją įveikė per 54,47 sek. ir buvo penktas tarp geriausiųjų Europoje.

F-55 klasėje besivaržantis Ramūnas Verbavičus diską nusviedė 29 metrus 81 centimetrą ir pagerino Lietuvos rekordą, o ieties metimo varžybose lietuvio rezultatas siekė 26 metrus 83 centimetrus – tai penkta vieta Europoje ir geriausias R. Verbavičiaus sezono rezultatas.

Mindaugas Bernotas, besivaržantis T-42 klasėje, 100 metrų finale įveikė per 13,63 sek. ir liko aštuntas.

Birželio 14-osios vakarą rutulio stūmimo varžybose pasirodys Lietuvą garsinantis parolimpietis Mindaugas Bilius.

Lengvosios atletikos varžybose sportininkai skirstomi į klases nuo T/F11 iki T/F57 pagal skirtingas negalias.

Iš viso Italijos Groseto mieste birželio 9-16 d. vykstančiame lengvosios atletikos Europos čempionate dalyvauja daugiau kaip 600 sportininkų iš 36 šalių, su jais varžosi vienuolika stipriausių Lietuvos atletų su judėjimo ir regėjimo negalia. Tai paskutinis šansas sportininkams parodyti geriausius rezultatus ir patekti į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes.

Sportininkų dalyvavimą šiame čempionate remia Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, viešinimą remia bankas „Citadele“ ir kredito unija „Saulėgrąža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)