Kovas dviratininkai pradėjo atskiro starto 3,2 km prologo trasoje. Čia greičiausias buvo Justas Beniušus iš „SK Vėtrungės“ komandos, pastarasis ir tapo pirmuoju geltonųjų lyderio marškinėlių savininku.

Antras prologe buvo tik sekunde nugalėtojui nusileidęs Martynas Maniušis iš „Staki-Baltik vairas“ komandos. Dar sekunde ilgiau trasoje užtruko ir jo komandos draugas D. Džervus. Nors prologo trasa buvo trumpa, po starto sekęs pakilimas ir priešpriešinis vėjas daugeliui dviratininkų buvo didelis išbandymas.

Savo gerą vardą atskiro starto lenktynėse patvirtino „Focus Vilnius“ komanda, kurios nariai Tadas Malinauskas ir Vytautas Blockis užėmė atitinkamai ketvirtą ir penktą vietą, o pirmasis nuo nugalėtojo atsiliko tik kiek daugiau nei tris sekundes.

Tiesa, pirmo etapo grupinėse lenktynėse vilniečiams sėkmės pakartoti nepavyko. Bet visus nustebino puikus Arūno Gliaudelio („Top Team-Ultrabike“) pasirodymas, kuris po sunkių MTB lenktynių Jonavoje demonstravo puikę sportinę formą.

Būtent A. Gliaudelis atsidūrė pirmame pabėgime, jis kartu su Svajūnu Strakšiu („SK Vėtrungė“) atitrūko nuo pagrindinės grupės ir bandė įgyti didesnį pranašumą. Deja, toli atitrūkti nepavyko ir dvejetas buvo grąžintas į pagrindinę grupę. Vėliau A. Gliaudleis pakartojo pabėgimą, tik šįkart su didesne dviratininkų grupe.

Galiausiai priekyje liko D. Žervus, M. Maniušis, J. Beniušis ir A. Gliaudelis. Įveikę daugiau nei 90 km Jonavos rajono keliais dviratininkai finišui grįžo į prologo trasą, kur turėjo nuvažiuoti dar tris ratus. Rato pradžioje buvusi trumpa, bet stati įkalnė iš daugelio pareikalavo paskutinių jėgų.

Iš lyderių ketverto paskutiniuose ratuose niekam nepavyko atitrūkti ir nugalėtojas sprendėsi paskutiniuose metruose. Po dramatiško finišo pergalę šventė daugiau patirties turėjęs ir savo komandos draugo pagalbos sulaukęs D. Žervus, tik akimirką atsiliko ir antras finišavo J. Beniušis. Kovoje dėl trečios vietos M. Maniušis įveikė A. Gliaudelį.

Po pirmojo etapo sprinto įskaitos lyderiu tapo tas pats D. Žervus, jo sąskaitoje – 21-as taškas. 16-a turi J. Beniušis, su 11-a taškų trečiąja vietą dalinasi M. Maniušis ir A. Gliaudelis.

Kalnų įskaitoje šeštadienį stipriausias buvo M. Maniušis, kurio sąskaitoje – 10 taškų. Aštuonis turi D. Džervus, šešis Evaldas Maculevičius (visi trys – iš „Staki-Baltik vairas“ komandos).

Be pagrindinių lenktynių, į Jonavos dviračių paradą susirinko per 200 Jonavos gyventojų ir miesto svečių. Kiekvienas norintis galėjo įveikti beveik 10 km profesionalams skirtos trasos ir pajusti dviračių sporto lenktynių atmosferą.

Sekmadienį vyks antrasis ir paskutinis šių lenktynių etapą, kurio metu dviratininkai Jonavos rajono keliais numinti daugiau nei 140 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją