Klaipėdiečiai finalo seriją iki trijų pergalių laimėjo sausu rezultatu 3:0.

Pirmosios finalo serijos rungtynės, vykusios gegužės 4 dieną Klaipėdoje, baigėsi rezultatu 24:17 (11:6), o antrosios Alytuje gegužės 8 d. – 30:27 (15:12) pajūrio rankininkų naudai.

„Dragūnas“ LRL čempionų laurų niekam neatiduoda nuo 2010 metų. Klaipėdiečiai šiemet surinkę 31 tašką tapo Lietuvos rankinio lygos reguliaraus čempionato nugalėtojais. Jie čempionate iškovojo 15 pergalių, 1 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Įspūdingai reguliariajame čempionate pasirodė ir “Almeidos-Stronglaso” rankininkai, likę antri. Jie nuo dragūniečių atsiliko vos vienu tašku (30 tšk.) - 15 pergalių ir 3 pralaimėjimai.

Alytiškiams šį sezoną taip ir nepavyko įveikti klaipėdiečių: reguliariajame čempionate 2012 metų spalio 27 dieną Klaipėdoje „Dragūnas“ dzūkus palaužė gana lengvai – 24:16, o 2013 metų vasario 9 dieną Alytuje - 26:20.

Nepaisant to, Alytaus ekipa išties verta pagarbos ir gerų žodžių. Šios komandos vyrai – perrašė savo klubo istoriją, kadangi pirmą kartą žaidė finale ir pasipuošė sidabro medaliais.

Šoko pergalės šokį

Iškart po finalinių varžybų čempionai jau šoko pergalės šokį, maudėsi šampano pursluose ir nuoširdžiai padėkojo savo komandos sirgaliams už šiltą palaikymą viso sezono metu.

„Klaipėdos rankininkų ekipoje tvyro puiki komandinė dvasia. Šios komandos vyrai puikiai sutaria ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Tokia komandos komplektacija, atitinkanti ne tik žaidimo stilių, bet ir charakterio savybes – neabejotinai Artūro Juškėno nuopelnas. Šis strategas sugeba suvaldyti ir nuteikti ekipą pačioms sudėtingiausioms kovoms. „Dragūno“ vyrų širdyse jau yra išugdytas nugalėtojų mentalitetas“, - „Dragūno“ atstovams pagyrų negailėjo po varžybų pakalbinti rankinio sirgaliai.

Ne kartą drebino Europą

„Dragūno“ kariauna šį sezoną pergalėmis skambėjo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Klaipėdiečiai Europos Iššūkio taurės varžybose sugebėjo patiesti Kipro, Moldovos, Anglijos ekipas ir net šių varžybų šešioliktfinalyje palaužė 14-a kartų Ukrainos čempionę – Zaporožės ZTR ekipą. Tai buvo kažkas lyg iš fantastikos srities.

Klaipėdiečiams patirties ir noro tikrai netrūksta. Jų stiprioji pusė – jaunatviškas maksimalizmas, greitis ir kova iš širdies. Kuomet „Dragūno“ vyrai kaunasi aikštelėje, dažniausiai dėl pergalės atiduoda visą savo energiją, negailėdami nei jėgų, nei savo sveikatos.

LRL bronza - Kauno "LSU-Lūšiai"

Praėjusį trečiadienį Lietuvos rankinio lygos (LRL) bronzos medalius antrus metus iš eilės iškovojo Kauno „LSU-Lūšies“ rankininkai. Jie mažojo finalo seriją prieš HC „Vilniaus“ komandą laimėjo sausu rezultatu 2:0.

Trečiadienį Vilniuje vykusi akistata baigėsi - 25:20 (13:11), o praėjusį šeštadienį kauniečių persvara buvo dar didesnė - 33:25 (18:11).

LRL prizininkams – išskirtinės taurės

Prizines vietas iškovojusioms ekipoms įteiktos išskirtinio dizaino taurės. Jas darė skulptorius Arūnas Sakalauskas.

LRL prizininkų taurės įspūdingo dydžio: pirmąją vietą iškovojusiai komandai atiteko 45 cm aukščio, antrą – 40 cm, trečią – 35 cm taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)