Pirmą varžybų dieną įtemptos kovos vyko iki vėlyvo vakaro, po kurių vyrų grupėje į ketvirtfinalį prasibrovė M. Šiaudkulis ir L. Mončiunskas, K. Žadeikis jaunesnysis ir M. Gedvygas, K. Afanasjevas ir H. Strolis bei P. Labutis ir D. Mineikis.

Įdomiausia ketvirtfinalio kova vyko tarp klaipėdiečio K. Afanasjevo ir kauniečio H. Strolio. K. Afanasjevas be vargo išsiveržė į priekį, tačiau jo priešininkas nė neketino nusileisti. Rezultatui esant 8:5, spurtavo H. Strolis, kuris išlygino rezultatą ir buvo žaidžiama kontrolinė partija. Šį kartą sėkmė K. Afasnasjevas neapleido, ir jis šventė pergalę.

Itin kokybišką ir gražų žaidimą pademonstravo ir P. Labutis, kuris 9:2 įveikė praeitų metų „Club 9“ ir Iwan Simonis taurės nugalėtoją D. Mineikį.

Kitose ketvirtfinalio kovose M. Šiaudulis lengvai įveikė L. Monsčiunską (9:1), o M. Gedvygas tokiu pačiu rezultatu įveikė K. Žadeikį jaunesnįjį.

Vyrų pusfinalyje M. Šiaudkulis be jokio vargo įveikė pusfinalio barjerą, laimėdamas prieš Mindaugą rezultatu 9:3. Kitame pusfinalyje dar kartą sužibėti P. Labučiui nepavyko. Jam teko pripažinti K. Afanasjevo pranašumą, kuris šventė savo pergalę rezultatu 9:2.

Finale šiaulietis M. Šiaudkulis lengvai nugalėjo K. Afanasjevą rezultatu 9:3 ir iškovojo turnyro trofėjų.

Marius Šiaudkulis (LPF nuotr.)

Moterų grupėje teisę žaisti stipriausiųjų ketvirtuke iškovojo Eglė Šiaudkulienė, Agnė Jarušauskaitė, Simona Milišauskaitė ir savo susikaupimu maloniai nustebinusi Aušra Kundreckaitė.

Pusfinalyje susitiko S. Milišauskaitė su A. Kundreckaite ir E. Šiaudkulienė su A. Jarušauskaite. Kauno atstovė A. Kundreckaitė nesugebėjo pasipriešinti varžovei iš Vilniaus – Simona pusfinalio susitikimą laimėjo rezultatu 7:2. Tuo tarpu paskutinių dviejų metų „Club 9“ ir Iwan Simonis Taurės“ nugalėtojai A. Jarušauskaitei nepavyko trečią kartą iš eilės prasibrauti į finalą – pergalę šventė E. Šiaudkulienė.

Finale E. Šiaudkulienė nerado jokių priešnuodžių S. Milišauskaitės žaidimui. Vilnietė 7:1 laimėjo finalo susitikimą ir iškovojo varžybų nugalėtojos taurę.

Veteranų grupėje bilietą į finalą iškovojo Gintautas Danilevičius, pusfinalyje įveikęs Svajūną Mikalauską (6:4), ir Gintaras Mažonis, savo priešininką Gintautą Venclovą nugalėjęs rezultatu 6:1.

Finalo buvo verti abu varžovai, prireikė kontrolinės partijos, kad paaiškėtų nugalėtojas. Šį kartą stipresnis buvo G. Mažonis, kuris finale įveikė G. Danilevičių, rezultatu 6:5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją