Tačiau likimas lėmė, kad A. Stankienė labiau žibėjo kaip žaidėja, o R. Garkauskienė atsiskleidė kaip trenerė.

Penktadienį sesės jubiliejų pasitiko Kaune surengtame Lietuvos stalo teniso čempionate.

Į pergales – kartu su dukra

Svariausius savo laimėjimus R. Garkauskienė iškovojo kartu su savo dukra Rūta Paškauskiene, kuri tapo tituluočiausia Lietuvos stalo tenisininke.

R. Paškauskienė jau nuo šešerių metų ėmė lankyti stalo teniso treniruotes, kurioms vadovavo jos mama. Jau 12 metų R. Paškauskienė tapo Lietuvos stalo teniso suaugusiųjų čempionato nugalėtoja, o apdovanojimus jau skaičiuoja dešimtimis.

Tačiau svarbiausią pergalę R. Paškauskienė pelnė 2008 metais, kuomet tapo Europos čempionato nugalėtoja. R. Garkauskienės dukra yra vienintelė Lietuvos stalo tenisininkė dalyvavusi olimpinėse žaidynėse. Iš viso R. Paškauskienė pasirodė trijose olimpiadose – Atlantoje (1996), Sidnėjuje (2000) ir Pekine (2008).

„Jei ne mama, tokių rezultatų nebūčiau pasiekusi ir už tai esu be galo dėkinga“, - DELFI teigė R. Paškauskienė.

Lipo ant pasaulio čempionatų garbės pakylų

Kairiarankė A. Stankienė pergales skynė kaip žaidėja.

Savo laiku A. Stankienė eilę metų atstovavo Tarybų sąjungos rinktinei, laimėjo pasaulio studentų čempionatą. Taip pat A. Stankienė iškovojo ir pasaulio čempionato sidabrą dvejetų varžybose (1973).

„Manau, kad sesuo pasiekė geresnių rezultatų kaip žaidėja dėl savo charakterio. Asta buvo rami, racionali žaidėja. Tuo tarpu aš neretai „perdegdavau“, emocijos, o ne šaltas protas mane valdydavo“, - prisimena R. Garkauskienė, šiuo metu stalo teniso paslapčių mokanti jaunuosius stalo tenisininkus.

A. Stankienė baigusi stalo tenisininkės karjerą pasinėrė į motinystės rūpesčius.

„Turiu keturis vaikus, todėl nuo stalo teniso kiek atitolau. Tuometinėje Sovietų sąjungoje į vaikus auginančias mamas buvo kiek kitoks požiūris, nei dabar, todėl trenerio karjeros siekti buvo sudėtinga. Tačiau stalo tenisas visada buvo mano širdyje“, - DELFI sakė A. Stankienė, šiuo metu dirbanti kūno kultūros mokytoja.

Kad ir kaip klostėsi karjeros, dvynės viena nuo kitos niekada nenutolo. Iš pradžių abiejų sesių šeimos gyveno netoliese Kauno Eigulių ir Kalniečių mikrorajonuose, o vėliau sugrįžo į gimtąjį Aleksotą, kur gyvena vos per kelis žingsnius viena nuo kitos.

„Giedraitytes žinojo visa Lietuva“, - taip trumpai dvynių nuopelnus stalo tenisui įvertino Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją