„Nuolat girdžiu, kad jis per senas, tačiau net jei jis per senas, dėl ko neabejoju, Vladimiras psichologiškai labai tvirtas ir pavojingas varžovas“, – pagarbiai kalbėjo A. Joshua.

Britų boksininką nuo mėgėjų laikų treniravęs Robas McCrackenas atskleidė, kad ukrainiečio amžius buvo vienas pagrindinių faktorių, lėmusių sutikimą stoti dvikovon.

„Būtų melas, jei sakyčiau, kad amžius neturėjo reikšmės. Pora pastarųjų dvikovų V. Kličko neatrodė taip, kaip geriausiais savo laikais“, – teigė jis.

V. Kličko neteko pasaulio čempiono titulo 2015 metų lapkritį po dvikovos su britu Tysonu Fury. Tai buvo pirmas ukrainiečio pralaimėjimas per 11-a metų.

Balandžio 29 dieną Londono „Wembley“ stadione vyksiančioje dvikovoje V. Kličko ir A. Joshua sieks laimėti planetos čempiono diržus pagal IBF, WBA ir IBO organizacijų versijas.

„Tinkamas laikas bokse turi didelės reikšmės, o V. Kličko ir jo, kaip čempiono, karalystė sulaukė pabaigos, – tvirtino R. McCrackenas. – Šią situaciją galbūt galima pavadinti savotiška loterija, jei kalbėsime apie varžovo kalibrą ir patirtį, tačiau manome, kad laikas susigrumti su juo tinkamas.“

Britas šiuo metu yra pasaulio čempionas pagal IBF versiją. Nuo 2013 metų profesionaliai boksuotis pradėjęs A. Joshua kol kas nepralaimėjo nė vienos iš 18-os savo kovų.

2014 metais A. Joshua lankėsi V. Kličko treniruočių stovykloje, kur padėjo ukrainiečiui pasirengti dvikovai su bulgaru Kubratu Pulevu. Britas tikina, kad per tuos trejus metus daug kas pasikeitė.

„Dabar esu visiškai kitas žmogus. Jei V. Kličko yra apsėstas minties nugalėti mane, tai aš kaip niekada pasitikiu savo jėgomis, – kalbėjo boksininkas. – Nesu salės kovotojas. Jei jis remsis to susitikimo treniruočių stovykloje patirtimi, neabejotinai klys. Jam reikės peržengti jauną liūtą, besigilinantį į šį sportą.“

A. Joshua pabrėžė, kad nesvarbu, kokią taktiką pasirinks varžovas: „Nemanau, kad atsitrauksiu. Mano svarbiausia užduotis – priversti jį pasijusti naujoku ringe“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)