„Žmonės abejojo, kad Rūtos sėkmės bus ilgalaikė. Bet aš žinojau, kad ji - išskirtinis vaikas. Ji turi visas čempionės savybes: darbo etiką, charakterio bruožus, savidiscipliną, asmeninio gyvenimo paaukojimus. Daugybė vaikų neturi valios žengti papildomą žingsnį, bet ji turėjo“, - apie reto talento plaukikę kalbėjo treneris.

Šiuos trenerio žodžius R. Meilutytė įrodinėja ne kalbomis, o veiksmais. Kiekvieną rytą lietuvė keliasi 4.50 val., lengvai papusryčiauja ir 5.30 val. jau treniruojasi baseine. Treniruotė trunka 2 valandas ir 15 minučių. 8.30 val. ji jau sėdi mokyklos suole ir kartu su kitais bendraamžiais klausosi mokytojų. Po pamokų (14.30 val.) R. Meilutytė vėl grįžta į baseiną, kuriame užtrunka iki 18 ar 19 valandos vakaro. Tuomet lietuvė ruošia namų darbus, vakarieniauja ir eina miegoti. O kitą rytą viskas vėl iš naujo.

„Negalima galvoti „o, aš esu olimpinė čempionė“ - vis tiek reikia gerai mokytis ir atlikti namų darbus. Man tai yra svarbu“, - sako R. Meilutytė, kuriai sunkiausia kas rytą lovą iškeisti į baseiną.

„Rūta labai sunkiai dirba. Psichologinis spaudimas gali sužlugdyti bet ką. Ji dažnai būna viena, jai tenka ilgai ir daug dirbti sporto salėje. Ji turi laikytis disciplinos – dietos, miego ir socialinio gyvenimo. Tai yra labai sunku. Tačiau stovėdama ant pakylos su medaliu ant kaklo ji supranta, dėl ko tai darė“, - apie lietuvės gyvenimą kalbėjo jos treneris.

Nepaisant visų įspūdingų pasiekimų, Lietuvės trenerio teigimu, toks darbas ateityje duos netgi dar saldesnių vaisių.

„Ji yra greičiausia visų laikų mergina, plaukianti krūtine. Tai tikrai nebloga pradžia. Kiek ji gali dar patobulėti? Manau, kad ji tikrai gali plaukti greičiau. Visada galima tapti geriausiu. Juk netreniruoju roboto - aš treniruoju žmogų. Niekada nebus viskas tobula. Bet ji tikrai tampa vis geresnė. Manau, kad dar tikrai nepamatėme visko, ką ji sugeba“, - apie savo auklėtinės ateities galimybes pasakojo J. Ruddas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)