„Julija meldoniumą nustojo vartoti gruodžio mėnesį, kuomet jis buvo įtrauktas į draudžiamų medžiagų sąrašą. Ji man atsiuntė pranešimą, kuriame tvirtino, kad nuo gruodžio jo nevartoja“, – swimswam.com tikino amerikietis.

Kadangi tai jau antras kartas, kai 23-ejų metų Rusijos plaukikė įkliuvo vartojusi neleistinus preparatus, jos sportinė karjera jau gali būti baigta.

„Aš niekada jokių preparatų savo sportininkams neduodu. Manau, kad nei vienam jaunam sportininkui nereikalingi jokie priedai. Niekada nesiūliau vaikams ką nors vartoti, visi žino mano poziciją šiuo klausimu“, – savo nuomonę išdėstė D. Salo.

Meldoniumas draudžiamu preparatu tapo nuo 2016 metų sausio 1-os dienos.
Nuo to laiko garsiausiai nuskambėjo Rusijos sportininkų teigiami dopingo testai.

Paaiškėjo, kad dopingą vartojo tenisininkė M. Šarapova, greitojo čiuožimo meistras Pavelas Kuližnikovas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai Semionas Jelistratovas ir Jekaterina Konstantinova, dailiojo čiuožimo olimpinė čempionė Jekaterina Bobrova, tinklininkas Aleksandras Markinas, dviratininkas Eduardas Vorganovas ir biatlonininkas Eduardas Latypovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)