Finale lietuvė 2-1 (4:5, 6:3, 6:3) pranoko legendinę 41-erių metų japonę Ayumi Fukushimą – B-Girl Ayumi.

„Ką tik laimėjau bilietą į olimpines žaidynes ir esu nepaprastai laiminga!“ – iš karto po apdovanojimų ceremonijos sakė Dominika Banevič. „Po vasaros pradžioje Lenkijoje vykusių Europos žaidynių, kuriose nepavyko nugalėti, pažadėjau sau, kad tiesioginį kelialapį iškovosiu pasaulio čempionate. O tai galėjo pavykti tik laimėjimo atveju. Ir aš tą padariau! Vis dar ir pati negaliu patikėti!

Man pavyko, nes sunkiai treniravausi, bet turbūt pavyko ir todėl, kad savo šaliai – Lietuvai – labai norėjau padovanoti bilietą į olimpiadą. Buvau visiems pažadėjusi... Esu laiminga, dėkinga ir didžiuojuosi savimi!“ – emocijomis tryško pažadus sau ir sirgaliams išpildžiusi jaunoji breiko šokėja.

Primename, kad po Europos žaidynių, kurias vertino, kaip vieną lengvesnių kelių laimėti tiesioginį kelialapį, Bgirl Nicka sakė, kad panašu, jog lengvų kelių jai nebūna: „Aš laimėsiu tą kelialapį sunkesniu būdu – pasaulio čempionate.“

Dvi dienas trukusių varžybų Belgijoje metu D. Banevič-Bgirl Nicka buvo itin susikaupusi, išoriškai rami, šoko techniškai ir stabiliai.

Jos pasirodymus stebėję breiko specialistai teigė, kad šiame pasaulio čempionate Nicka, kaip jai jau įprasta, demonstravo itin technišką, klasikinį breiko stilių, tačiau ir vėl buvo pagerinusi bei į naują lygmenį kilstelėjusi šokio originalumą bei atlikimo muzikalumą, todėl praktiškai neturėjo silpnų vietų ir varžovėms nebuvo pasiekiama. Panašu, kad tokios pačios nuomonės apie mūsų šokėjos pasirodymus buvo ir teisėjai, kurie nuo pirmųjų turų skyrė jai lyderės poziciją.

Bronza atiteko dar vienai jaunai šokėjai – tik šiek tiek už mūsiškę vyresnei Prancūzijos sportininkei Sya Dembele-Bgirl Syssy, kuri mažajame finale aplenkė Kateryną Pavlenko-Bgirl Kate, atstovaujančią Ukrainai.

Iš viso pasaulio breiko čempionate merginų grupėje varžėsi 96 sportininkės – geriausios savo valstybių šokėjos. Už Nickos nugaros šiemet liko ir pernai metų pasaulio čempionė iš Japonijos Ami Yuasa-Bgirl Ami ir vicečempionė iš Kinijos Liu Qingyi-Bgirl 671.

Šiemet pavasarį 16-metė B-Girl Nicka tapo Europos čempione, o Europos žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

Kovos dėl planetos apdovanojimų Lietuvos breiko šokėjai pradėjo šeštadienį dieną.

Pasaulio čempionato atrankiniai turai Belgijos Leveno miestelyje, visai šalia Briuselio, startavo šeštadienio vidurdienį, o atkrintamosios kovos iki pat finalo vyko sekmadienį nuo 14 val.

Lietuvai vaikinų grupėje atstovavo šių metų Lietuvos čempionas ir vicečempionas: Rokas Šaltenis – Bboy Rukus ir Denis Ščiglo – Bbboy Denis.

Visi trys Lietuvos atstovai pasaulio čempionatui ruošėsi namų salėse.

„Treniravomės individualiai, dirbome su savo treneriais, tačiau turėjome ir bendrų praktikų – buvome susitikę ir šokome kartu.“ – prieš kelionę į turnyrą sakė R. Šaltenis – Bboy Rukus.

Sportininkas teigė, kad nuotaika yra gera, ganėtinai rami. Breiko šokėjai atstovauja Vilniaus šokių klubams – „Ratuto“, „Low Air“ ir „Skillz“.

Beje, tiek merginų, tiek vaikinų grupių pirmųjų vietų laimėtojams Belgijoje atiteko ir tiesioginiai kelialapiai į Paryžiaus olimpines žaidynes.

2024-aisiais breikas debiutuos olimpinių žaidynių programoje. Vyrų ir moterų varžybose dalyvaus po 16 pajėgiausių sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)