Stipriausioje Kvebeko jaunimo ledo ritulio lygoje – QMJHL praėjusią naktį startavo reguliaraus sezono kovos. Jų startas bus įsimintinas ir mūsų šalies atstovui K. Evstigneevui, kuris pirmą kartą pasirodė ant ledo šio lygmens čempionate.

„Baie-Comeau Drakkar“ klubas, kuriam atstovauja 17-metis mūsų šalies atstovas pirmajame ture 5:4 po pratęsimo nugalėjo „Chicoutimi Sagueneens“ ledo ritulininkus. Puolėjas iš Lietuvos šiame susitikime laimėjo vienintelę kovą dėl ritulio įmetimo.

QMJHL – viena iš trijų stipriausių Kanados ledo ritulio lygų, kuri laikoma viena iš stipriausių jaunimo pirmenybių visame pasaulyje. Šiuo metu stipriausioje planetos lygoje NHL žaidžia net 80 buvusių šios lygos auklėtinių.

Garsių žaidėjų savo gretose yra turėjusi ir pati „Baie-Comeau Drakkar“ komanda. Vien šį tarpsezonį iš jos į NHL organizacijas pasuko keturi ledo ritulininkai, o jiems prieš tai yra atstovavę tokie žaidėjai kaip Marcas-Andre Bergeronas ir vis dar karjerą NHL tęsiantys Davidas Savardas be Nicolas Meloche.

K. Evstigneevas tapo pirmuoju lietuviu pasirodžiusiu ant ledo QMJHL pirmenybėse. Tiesa, pernai šioje lygoje žaidė Lietuvoje gimęs, bet į Švediją gyventi išvykęs ir šią šalį atstovauti pasirinkęs Markas Samėnas.

Iki šiol K. Evstigneevas žaidė žemesnio lygmens JAV lygose: „Valley Forge Minutemen“ „Jersey Rockets“ ir „Jersey Hitmen“. Pavasarį jis vedė Lietuvos jaunių rinktinę į priekį pasaulio čempionate, pelnydamas 5 įvarčius, atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus bei padėdamas lietuviams iškovoti aukso medalius.

Už Atlanto pajėgiose lygose savo sezonus pradėjo ir daugiau lietuvių: praėjusią naktį antro lygmens („Tier 2“) NCDC pirmenybėse debiutavo Milanas Levčenko. Puolėjas nepasižymėjo, o „Utah Outliers“ 2:5 nusileido „Pueblo Bulls“.

To paties lygmens NAHL turnyre jau seniau savo sezoną pradėjo Linas Dėdinas. „New Hampshire Mountain Kings“ atstovaujantis lietuvis jau spėjo sužaisti ketverias rungtynes, per kurias jis pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą. Tris kartus triumfavusi jo ekipa tarp devynių diviziono komandų žengia septinta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją