Sportininkė su kitais geriausiais šalies irkluotojais ramiai ruošėsi naujam sezonui, tačiau balandį visą Lietuvos sportą sudrebino D. Karalienės pranešimas apie nutraukiamą karjerą. Nors Donata dar teigė, kad galutinai durų neuždaro ir neatmeta galimybės ateityje sugrįžti į didįjį sportą, M. Valčiukaitei teko staigiai persiorientuoti ir ruoštis startuoti varžybose su kita valtimi.

„Donatos žinia man buvo kiek netikėta. Ji man šią žinią pasakė po treniruotės. Iš pradžių galvojau, kad tai yra emocinis sprendimas, bet ji paaiškino, kad tai yra gerai apgalvotas žingsnis. Ji minėjo, kad tiltai visi nesudeginti ir galbūt dar sugrįš“, - naujienų agentūrai ELTA sakė M. Valčiukaitė.

Lietuvoje staigiai naują partnerę rasti M. Valčiukaitei yra gana sudėtinga, todėl pirmosiose naujojo sezono varžybose ji startavo vienviete valtimi, tačiau jau netrukus ji turėtų vėl sėsti į dvivietę kartu su buvusia savo partnere Ieva Adomavičiūte. Pirmajame pasaulio taurės etape Serbijoje M. Valčiukaitė savo atrankos plaukime finišavo ketvirta, o pasitarusi su treneriais, nusprendė nedalyvauti paguodos varžybose.

„Šiuo momentu neturėjau kito pasirinkimo, o sustoti ir ilsėtis nenorėjau. Vienvietę irkluosiu iki tol, kol į Lietuvą iš JAV grįš I. Adomavičiūtė, o tada kartu su ja sėsime į porinę dvivietę valtį. Manau, kad tai yra pats geriausias sprendimas, kurį priėmėme visi kartu su federacija ir treneriais“, - teigė irkluotoja.

I. Adomavičiūtė šiemet baigia mokslus JAV ir maždaug po savaitės grįš į Lietuvą. Ji su M. Valčiukaite porą metų irklavo kartu ir spėjo pasiekti ryškių pergalių. 2011 ir 2012 metais jos dukart iš eilės tapo pasaulio jaunių čempionėmis.

„Prisiminimai tikrai labai geri. Kartu irklavome dvejus metus ir mums pakankamai gerai sekėsi. Esame bendraamžės ir labai dažnai palaikome ryšį viena su kita. Tikiuosi, kad taip pat gerai sutarsime ir kai kibsime į sunkų darbą“, - šypsojosi M. Valčiukaitė.

Europos suaugusiųjų čempionatas vyks jau gana greitai - gegužės 26-28 dienomis - Čekijoje. Dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvos irkluotoja dar nežino, ar spės tinkamai jam pasiruošti.

„Dėl dalyvavimo Europos čempionate dar neaišku, nes nežinau, ar teks startuoti vienviete, ar dviviete, kaip seksis pasiruošti. Bet kokiu atveju, mano prioritetais lieka pasaulio taurės etapas Šveicarijoje liepos mėnesį ir planetos pirmenybės rudenį JAV“, - pabrėžė M. Valčiukaitė.

Antradienį Trakuose M. Valčiukaitė turėjo galimybę save išbandyti kitokiame amplua. Ji dalyvavo mineralinio vandens „Rasa“ reklaminio klipo filmavime. Nors oro sąlygos nelepimo, irkluotojos įspūdžiai buvo teigiami.

„Pirmą kartą teko filmuotis tokioje reklamoje, todėl tai man labai įdomu. Įdomu matyti, kokia didelė komanda dirba dėl kelių sekundžių, - sakė M. Valčiukaitė. - Manau, kad kiekvienam sportininkui yra labai svarbus palaikymas iš šalies. „Rasos“ produktai tiesiogiai susiję su mano sportine veikla, o aš pati niekada nereklamuočiau produktų, kurių pati nevartoju ar nepropaguoju“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją