Mūsiškės laimėjo keturių porų A grupės turnyrą ir atkrintamose varžybose įveikė olandes, ukrainietes ir rusės.

Tačiau sekmadienį pusfinalyje tryliktos (13) pagal reitingą lietuvės per 39 minutes 0:2 (18:21, 18:21) turėjo pripažinti trečios pagal reitingą poros iš Lenkijos - Katarzynos Kociolek bei Jagodos Gruszczynskos (3) pranašumą.

Būtent šias į finalą iškopusias Lenkijos tinklininkes I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė nugalėjo 2012-ų metų pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionato Kipre finale.

Lietuvių varžovės kovoje dėl trečios vietos buvo antra (2) čempionato pora iš Rusijos. Ksenija Dabiža ir Anna Gorbunova pusfinalyje per 34 minutes 0:2 (16:21, 15:21) pralaimėjo ketvirtai (4) pagal skirstymą vokiečių Anikos Krebs ir Jelenos Wlk porai.

Lietuvės po permainingos kovos įveikė ruses K. Dabižą ir Anną Garbunovą 2:1 (21:16, 15:21, 15:12) ir iškovojo bronzos medalius.

Beje, pirmenybių ketvirtfinalyje I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė ruses jau buvo kartą nugalėjusios po 36 minutes trukusios kovos - 2:0 (21:16, 23:21).

Tai jau antras merginų medalis šio sezono tarptautiniuose jaunimo paplūdimio tinklinio čempionatuose. 17-metės tinklininkės prieš mėnesį taip pat laimėjo pasaulio jaunimo iki 19 metų paplūdimio tinklinio čempionatą.

Karštas emocijų užvaldyto trenerio Mariaus Vasiliausko komentaras iškart po paskutinio taško (mergaitės išvyko į dopingo kontrolę):

„Viso mačo metu vyko psichologinė kova. Tokiame lygyje į ketvertuką patenka vienodo pajėgumo komandos ir galimybes laimėti turi visi. Mūsiškės jau antrame čempionate iš eilės, mače dėl medalio demonstruoja stiprybę ir pasiryžimą. Ateini žaisti dėl medalio ir nesvarbu, koks jis - auksinis ar bronzinis.

Esi akis į akį su varžovėmis ir turi jas įveikti. O 4-a vieta tokia bjauri, kad net sunku įsivaizduoti. Nuėjusios tokį ilgą kelią, merginos tikrai buvo verto apdovanojimo! Panos geros ir joms „apsimoka“ dirbti toliau. Labai šviesi ateitis laukia, jei tik išvengsime traumų.

Monika į čempionatą atvyko beveik nesitreniravusi ir su stipriai skaudančia nugara. Teipavome, masažavome, maitinome vaistais ir ji, šaunuolė, atlaikė. Po pergalės ketvirtfinalyje Monika verkė iš skausmo, buvo be galo gera matyti džiaugsmo ašaras, kai merginos laimėjo prieš ruses. Ir treneris Tadas Donėla susigraudino. Tik nerašykite apie tai. Tai buvo paskutinės metų varžybos, kurias buvo būtina laimėti ir mes laimėjome.

Žiūrint mačo pabaigą, jau jaučiau, kad reikia valerijono. Širdis pradėjo keistai kalatotis. Galima ir „užlinkti“, stebint tokias pabaigas. Gerą šalį aplošėme. Smagu“, - kalbėjo M. Vasiliauskas.

Pirmenybių Austrijoje nugalėtojomis tapo lenkės K. Kociolek bei J. Gruszczynska, kurios finale sekmadienį per 41 minutę 2:0 (21:13, 21:16) privertė pasiduoti vokietes A. Krebs bei J. Wlk (4).