"Nors rinkimų sistema yra iškreipta, manau, kad persvara bus mano pusėje," - įsitikinęs Ūkio banko vadovas L.Varanavičius.

Jo pergalės atveju LFF viceprezidento pareigas užimtų Seimo narys liberalas Gintautas Babravičius, "Radiocentro" generalinis direktorius, prisipažinęs, kad ketino pretenduoti ir į prezidentus. Tačiau artimiau susipažinęs su federacijos problemomis, jis suprato negalėsiąs šiai veiklai skirti tiek daug laiko. "L.Varanavičių pažįstu kaip gabų vadovą, kuris per trejus metus padarė Ūkio banką pelningai dirbančia įmone", - sakė G.Babravičius.

"LFF dešimt metų buvo uždaras klubas, ir per tą laiką neišvengiamai išsigimė, - sakė L.Varanavičius. - Todėl laimėję rinkimus federacijoje pirmiausia padarysime išsamią analizę".

Pretendentas sakė, kad vienas svarbiausių jo uždavinių bus išplėsti futbolo valdyme dalyvaujančių žmonių ratą.

Paklaustas, ar neperkels ir LFF būstinės į Kauną, jis užtikrino to nedarysiąs, nes "nėra lėšų dar vienam pastatui suremontuoti, paremiant kokią nors statybos organizaciją". L.Varanavičius taip pat užtikrino nesikišiąs skiriant rinktinės trenerius.

"Iki šiol futbolo federacija veikia pagal 60-ųjų ar 70-ųjų modelį. Palyginti su ja, "Lietuvos geležinkeliai" - moderni įmonė, - ironizavo G.Babravičius. - Kiek teko kalbėtis su įvairių valdžios institucijų vadovais - visų nuomonė viena: tokia padėtis negali toliau tęstis".

Jis akcentavo, kad šiuo metu daug žmonių yra nusisukę nuo futbolo vien dėl klestinčios netvarkos.

"Man asmeniškai atrodo, kad du paskutiniai Lietuvos rinktinės pralaimėjimai 0:4 gruzinams ir 1:6 vengrams nubraukė viską, ką Sidnėjaus olimpiadoje "uždirbo" Lietuvos sportininkai", - sakė G.Babravičius.

Kaip jau skelbta, į LFF prezidentus dar pretenduoja dabartinis laikinai einantis pareigas prezidentas Vytautas Zimnickas ir buvęs Seimo narys Kęstutis Skrebys.

LFF Vykdomojo komiteto sprendimu, prezidentą rinks ne visi delegatai, o tik 11 įgaliotųjų atstovų. Prieš porą dienų VK nutarimu balso teisės neteko Marijampolės apskrities federacija (MAFF) ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA), apkaltintos formaliais pažeidimais organizuojant savo konferencijas.

Penktadienį vykusioje konferencijoje MAFF ir LFTA vadovai teigė reikalausią, kad būtų atkurtos jų teisės, nes sankcijų prieš juos imtasi tik sužinojus, jog jie remia L.Varanavičių.

"Buvau Vilniaus apskrities konferencijoje ir savo akimis mačiau, kas ten dėjosi - apie jokį reglamentą ar balsų skaičiavimą nebuvo nė kalbos, tik stebėtis galima, kaip paskui atsirado protokolas", - sakė G.Babravičius, pareiškęs, kad ateityje pats pretenduos į Vilniaus apskrities federacijos vadovus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją