Trečiadienį A grupės trečio turo mače lietuvės sukūrė tikrą stebuklą ir per 56 minutes 2:1 (21:17, 21:23, 17:15) nugalėjo Azerbaidžano atstoves Vivian Cunhą ir Zinaidą Liubimovą.

Pirmaujanti komanda pirmame sete keitėsi labai dažnai. Nė viena tinklininkių pora niekaip nesugebėjo įgyti didesnės nei 2 taškų persvaros. Setui artėjant prie pabaigos rezultatas vis dar buvo lygus – 17:17, bet tuomet I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė spurtavo net 4:0 ir džiaugėsi pergale sete.

Ne ką mažiau atkaklus buvo ir antras setas. Jo metu taip pat ilgai nė viena tinklininkių pora nesugebėjo susikrauti didesnės nei 2 taškų persvaros, kol V. Cunha su Z. Liubimova neišsiveržė į priekį 16:13.

Lietuvėms seto pabaigoje pavyko atsitiesti ir jos ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą – 20:19. Deja, I. Dumbauskaitė su M. Povilaityte nepasinaudojo galimybe tašku laimėti mačo, o šeimininkės netrukus persvėrė rezultatą savo naudai ir laimėjo setą.

Trečiame sete iniciatyva ilgai priklausė Azerbaidžano tinklininkėms. Jos turėjo net 7 taškų persvarą (12:5), bet lietuvės spurtavo 5:0 ir atkūrė intrigą.

V. Cunha ir Z. Liubimova pirmavo 14:11 ir turėjo tris galimybes tašku švęsti pergalę, bet I. Dumbauskaitė su M. Povilaitytė nepasidavė ir fantastiškai išlygino rezultatą ir netgi jį persvėrė. Sutrikusios šeimininkės taip ir nebepajėgė atsitiesti, o lietuvės sukūrė tikrą tinklinio stebuklą.

„Trečias setas buvo baisus, ypač man. Bet kai rezultatas buvo 11:14 ir joms trūko tik taško iki pergalės, mes susitelkėme ir laimėjome. Tuo metu labai gerai sužaidė Monika. Noriu jai už tai padėkoti“, - po mačo prisipažino I. Dumbauskaitė.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė A grupėje laimėjo visus tris mačus ir tiesiausiu keliu žengė į Europos žaidynių aštuntfinalį. Sportas.lt primena, kad pirmame ture lietuvės per 1 valandą 4 minutes 2:1 (21:14, 18:21, 18:16) įveikė Austrijos tinklininkes – Leną Marią Plesiutschnig ir Kathariną Schutzenhofer, o antro turo mače vos per 34 minutes nesunkiai 2:0 (21:9, 21:17) nugalėjo Danijos porą – Evą Bang ir Cecilie Olsen.

Įveikusios pagrindines konkurentes 2:1, Lietuvos sportininkės A grupėje užėmė pirmą vietą. Antra finišavo Austrijos pora, trečios liko Azerbaidžano atstovės. Į kitą etapą nepateko tik ketvirtą vietą užėmusios danės.

Lietuvės iškart pateko į aštuntfinalį, o Austrijos ir Azerbaidžano sportininkėms dar teks pakovoti dėl bilieto į šį etapą. Su kuo I. Dumbauskaitei ir M. Povilaitytei teks žaisti dėl vietos ketvirtfinalyje, paaiškės po burtų.

Trečiadienį Europos žaidynes pradėjo ir Lietuvos vaikinų pora. Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis pirmame A grupės mače 0:2 (14:21, 19:21) nusileido Azerbaidžano porai - brazilui Bernardo Romano ir rusui Leonidui Gricajui. Ketvirtadienį jie žais su Norvegijos sportininkais.