Iki šiol rinktinėje lemiamą žodį turėjęs Stasys Stankus kol kas lieka komandoje.

Tokį įsakymą vakar pasirašė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento pareigas einantis Vytautas Zimnickas.

"Gruzinams 0:4 pralaimėta dėl trenerio S.Stankaus klaidų. Komandos taktika buvo nulinė.

Mačui su vengrais vadovaus J.Kvedaras. Kas toliau treniruos rinktinę, bus sprendžiama vėliau", - "Lietuvos rytui" sakė V.Zimnickas.

Keis komandos taktiką

J.Kvedaras bandys pakeisti seną komandos taktiką: "Negalima varžovams be kovos atiduoti aikštės vidurio. Bus pakeista ir keletas futbolininkų. Bandysime reabilituotis už pralaimėjimą gruzinams".

J.Kvedarui, kuris buvo S.Stankaus padėjėjas, keletą kartų jau buvo siūloma tapti rinktinės treneriu.

"Reikia baigti visas nesąmones ir žiūrėti, kad rinktinei būtų geriau. Siūliau rungtynėms su Gruzija ir Vengrija iškviesti labai reikalingus Aurelijų Skarbalių (žaidžia Danijos "Broendby" pagrindinėje sudėtyje. - Red.) ir Raimondą Žutautą (šis Izraelio Haifos "Maccabi" saugas jau atsigavo po traumos. - Red.), bet tam buvo pasipriešinta. Negalima vadovautis tik asmeninėmis ambicijomis", - sakė J.Kvedaras.

Tapo pajuokos objektu

S.Stankus rinktinės treneriu buvo paskirtas šių metų vasario mėnesį. Su juo pasirašyta sutartis iki 2002 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų pabaigos.

S.Stankaus vadovaujama rinktinė žaidė apgailėtinai ir tapo pajuokos objektu. Lietuvos futbolininkai šiemet pralaimėjo šešerias iš aštuonerių varžybų.

Treneris neįžvelgė jokių savo klaidų, kai praėjusį šeštadienį pasaulio čempionato atrankos mače su gruzinais buvo patirta triuškinama nesėkmė 0:4. S.Stankus kaltino tik futbolininkus.

"Mano idėjos rinktinėje kol kas neįgyvendinamos. Su techniškesnėmis komandomis žaisti agresyviau dar nesugebame", - yra pareiškęs S.Stankus.