Antrajame pusfinalyje G. Titenis distanciją įveikė per 2 min. 10,17 sek. ir bendroje įskaitoje liko 11-as. Iki finalinio aštuoneto anykštėnui pritrūko 0,16 sek.

Greičiausias pusfinaliuose buvo rungties favoritas iš Vengrijos Danielis Gyurta (2:08,50).

„Plaukiau taip greitai, kaip tik galėjau. Vienuolikta vieta nėra bloga, bet galėjo būti geriau. Mano tikslas buvo finalas, o svajonė – medalis. Bet šiais metais varžovai buvo stiprūs, gerai pasiruošę. Kitais metais reikės atsigriebti“, – pasirodymą komentavo G. Titenis.

Ketvirtadienio rytą G. Titenis 200 m plaukimo krūtine atrankoje užtruko 2:10.70 min. ir savo plaukime buvo ketvirtas, o bendroje įskaitoje - septintas.

Primename, kad 2009 metais G. Titenis pasaulio čempionate Romoje laimėjo 200 m distancijos bronzos medalį.

Finalo Barselonoje lietuvis nepasiekė ir plaukdamas krūtine perpus trumpesnį nuotolį, kuriame užėmė 12-ą vietą, o 50 m distancijoje liko 29-as.

D. Rapšys į finalą taip pat neiškopė

Vyrų 200 m plaukimo nugara pusfinalyje jėgas išbandė antras lietuvis - Danas Rapšys. Jis nuotolį įveikė per 1 min. 59.05 sek. ir į finalą taip pat nepateko.

18-metis sportininkas sėkmingai pasirodė rytą vykusiose atrankos varžybose, savo plaukime finišavęs šeštas (1:59.11), o bendroje įskaitoje užėmęs 14-tą vietą tarp 35-ių sportininkų.

Geriausią rezultatą kvalifikacijoje buvo užfiksavę amerikietis Tyleris Clary (1:56.76 min.).

Lietuvos merginoms ketvirtadienį nesisekė

Olimpinė ir pasaulio čempionė 16-metė Rūta Meilutytė startavo moterų 100 m laisvu stiliumi atrankos varžybose - ji savo plaukime distanciją įveikė per 55,72 sek., aplenkė tik japonę Haruką Uedą, finišavo devinta ir į pusfinalį neiškopė.

Lietuvė bendroje įskaitoje tarp 73-ijų plaukikių liko 27-a. Jai iki pusfinalio etapo pritrūko 0,67 sek.

Moterų 200 m krūtine atrankoje savo plaukime Raminta Dvariškytė (2:33.84 min.) finišą pasiekė devinta, o bendroje įskaitoje tenkinosi 29-a pozicija tarp 36 dalyvių ir į pusfinalį neprasibrovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)