„Žaidimu esu patenkinta, rezultatu – ne. Reikėjo laimėti pirmą setą, kai pirmavau 8:5. Antrame irgi galėjau nugalėti. Bet kai tokiai gerai gynėjai pralaimi pirmus du setus, po to laimėti keturis iš eilės labai sunku“, – teigė 38-erių metų lietuvė.

Susidurti su europietėmis tapusiomis kinėmis R. Paškauskienei gali tekti ir šių metų Europos čempionate rudenį. Ten Lietuvos komandos lyderė dalyvaus vienetų, moterų ir mišrių dvejetų varžybose. Bet prieš pradėdama pasirengimą žemyno pirmenybėms tenisininkė kiek atsikvėps atostogaudama.

Primename, kad pirmojo rato mače lietuvė 4:2 (6:11, 9:11, 11:5, 11:3, 11:5, 11:6) įveikė britę Kelly Sibley, nors pralaimėjo pirmus du setus.

Imtynininkas M. Rumbutis nusileido gruzinui

Baku tęsiasi Europos žaidynių imtynių turnyras. Penktą varžybų dieną ant kilimo kovas pradėjo laisvųjų imtynių meistrai. Svoryje iki 97 kilogramų Lietuvai atstovavo Mindaugas Rumbutis. Klaipėdietis pirmoje aštuntfinalio dvikovoje pečius surėmė su Elizbaru Odikadze iš Gruzijos.

Debiutinė dvikova lietuviui susiklostė nesėkmingai – antrame kėlinuke teisėjai sustabdė kovą, nes dvejais metais jaunesnis gruzinas susikrovė įtikinančią vienuolikos taškų persvarą. Rinktinės treneris Sergejus Kasimovas dar apeliavo teisėjo sprendimą, tačiau po vaizdo peržiūros arbitrai M. Rumbučiui pridėjo tašką, bet to vis tiek nepakako, kad kova būtų tęsiama.

Skirtingai nuo „klasikų“ varžybų, kur kova stabdoma, kai skirtumas yra 8 taškai ir daugiau, laisvųjų imtynių turnyruose nugalėtoju skelbiamas imtynininkas, susikrovęs 10-ties ir daugiau taškų pranašumą.

Svoryje iki 97 kilogramų kovojo 21 atletų.

Tinklininkai pralaimėjo pirmą mačą

Savo pasirodymą Baku trečiadienį pradėjo ir pajėgiausi Lietuvos paplūdimio tinklininkai – Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis. Deja, mūsiškiai pirmame A grupės ture 0:2 (14:21, 19:21) nusileido Bernardo Romano ir Leonidui Gricajui iš Azerbaidžano.

Lietuviai galėjo laimėti antrą setą, nes jo pabaigoje pirmavo 17:16, tačiau lemiamus taškus sėkmingiau sužaidė šeimininkai.

Antra dvikova A. Rumševičiaus ir L. Každailio laukia ketvirtadienį su italais Alexu Ranghieri ir Enrico Rossi, kurie 2:0 (21:17, 21:17) nugalėjo norvegus Morteną Kvamsdalį ir Oeivindą Hordviką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)