Vaikinų varžybose aukso medalius iškovojo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) atstovai – Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas. Prestižiniame „Pro Beach Tour Elite16“ serijos turnyrui Paryžiuje (Prancūzija) besiruošiantys lietuviai Malagoje laimėjo visus aštuonis mačus.

E grupėje lietuviai nugalėjo Vengrijos sporto mokslo, Bulgarijos nacionalinio ir pasaulio ekonomikos bei Šveicarijos Bazelio universitetų atstovus ir užėmė pirmąją vietą. Antrojo etapo G grupėje mūsiškiai įveikė Miguelio Hernandezo (Ispanija) bei Tulūzos (Prancūzija) universitetų poras.

Ketvirtfinalyje P. Stankevičius bei A. Knašas 2-0 (21:15, 21:16) įveikė Miguelį Reussą ir Manuelį Harmsą iš Kelno Vokietijos sporto universiteto, o pusfinalyje 2-0 (21:7, 21:11) buvo sutriuškinti Eotvoso Lorando (Vengrija) universiteto atstovai Balazsas Benko ir Jamilas Ghazalas.

Finalas buvo tikra čempionato puošmena. Po gražios ir įtemptos trijų setų kovos P. Stankevičius ir A. Knašas 2-1 (21:19, 15:21, 16:14) palaužė Vienos universiteto (Austrija) komandą – Maximilianą Trummerį ir Christophą Dresslerį – ir tapo Europos universitetų čempionais.

Be pralaimėjimų iki titulo nužygiavo ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) tinklininkės, seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės.

Jos F grupėje nepralaimėjo nei vieno seto žaisdamos su Umeo (Švedija), Sumų valstybinio (Ukraina) ir Francisco de Vitoria (Ispanija) universitetų atstovėmis. Antrajame etape Lietuvos paplūdimio tinklininkės pratęsė pergalių seriją nugalėdamos Hanzės UAS (Nyderlandai) ir Vienos (Austrija) universitetų sportininkes.

Ketvirtfinalyje sesės Grudzinskaitės 2-0 (21:9, 21:14) nepaliko vilčių Liono universiteto (Prancūzija) ekipai – Clemense Bachellerie ir Christinai Rambu. Pusfinalyje lietuvės 2-0 (21:19, 21:12) pranoko Martą Lodej ir Agatą Ceynową iš Varšuvos universiteto (Lenkija).

Finale Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės taip pat pademonstravo solidų žaidimą ir 2-0 (21:13, 21:16) įveikė Sarah Kastenberger ir Michaelą Wengler iš Vienos universiteto (Austrija).

Europos universitetų paplūdimio tinklinio čempionate varžėsi po 24 vaikinų ir merginų komandas.