Po Londono olimpiadoje iškovoto sidabro J. Šuklinas buvo apibertas pažadais pastatyti naują irklavimo bazę.

„Prieš 10 metų, kai laimėjau pasaulio jaunių čempionatą, pažadėjo statyti bazę, buvo atvykę geodezininkai. Jie dingo, o bazė taip ir neatsirado. Dėl to ir dabar nelabai pažadais patikėjome. Nors kažką padarytų – pavyzdžiui, distanciją burbulais pažymėtų, o dabar patys iš bakelių gaminame. Arba tiltą normalų padarytų – po žiemos tiltelį tvarkėme patys“, – praverdamas vis labiau klypstančio vagonėlio duris, DELFI pasakoja olimpinis vicečempionas J. Šuklinas.

15-tu numeriu pažymėtas vagonėlis, kuriame J. Šuklinas persirengia ir kilnoja svarmenis, per šaltą žiemą dar labiau sukiužo. Sportininkas pasakoja, kad dar Sovietų Sąjungos laikais žadėta statyti naują irklavimo bazę. Buvo parengtas projektas, išlieti pamatai. Į Drūkšių paežerę atvežė keletą statybininkų vagonėlių, kurie turėjo stovėti keletą mėnesių.

„Kaip atvežė tuos statybininkų vadovėlius, taip jie toje pat vietoje ir stovi. Po truputį griūna, susimetame pinigų, sienas paremontuojame. Treniruokliai irgi savadarbiai – jų metalas iš sąvartyno“, – neslepia J. Šuklinas.

Savo sportinį kelią Visagino irklavimo bazėje J. Šuklinas pradėjo 1996 m. Kai būna Visagine, čia J. Šuklinas treniruojasi du kartus per dieną. Šiuo metu daugiausia sportininkas plaukioja Trakuose ir stovyklose užsienyje. Jis pasakojo, kad vasarą bazė neatrodo taip tragiškai kaip šaltuoju metų laiku.

Senos valtys – jaunimui

Naujos bazės reikėtų ne tiek J. Šuklinui, kiek jaunajai kartai. Vaikams atgrasiai atrodo apleistos, nešildomos patalpos. Kai šilta, Visagino irklavimo bazėje zuja būriai vaikų – vasarą treniravosi apie 300 jaunuolių. Treneriai, kuriuos J. Šuklinas vadina savo darbo fanatikais, bazėje būna nuo ryto iki vakaro. „Pas mus treneris važiuoja su dviem chronometrais, kamera, fotoaparatu, dar telefonu spėja pakalbėti, jeigu reikia ir dar rėkia su ruporu“, – juokėsi J. Šuklinas.

Šalia griūvančių vagonėlių stovi angarai valtims. Pergales menančiomis senomis J. Šuklino valtimis dabar irkluoja jaunoji karta.

Į Visaginą J. Šuklinas užsuko savaitei. Sportininkas sėkmingai pradėjo varžybų sezoną – dviejuose pasaulio taurės etapuose laimėjo sidabro medalius. „Pirmadienį prasideda stovykla Trakuose, savaitės pabaigoje – trečias pasaulio taurės etapas, kitą savaitgalį – universiada, dar laukia Europos, Lietuvos ir pasaulio čempionatai. Nemažai“, – apie laukiantį sezoną kalbėjo olimpinis vicečempionas.

Šįmet jis turėjo 4 treniruočių stovyklas Portugalijoje, Kroatijoje, fizinio pasirengimo stovykla surengta slidinėjant Estijoje. „Ši treniruotė truks 1,4 val., įveiksiu 15 km. Būna ir treniruočių, kai nusiiriu 25 km. Tada reikia pakentėti – pavargstu, nes 100 kg sveriu, stoviu ant vieno kelio“, – į Drūkšių ežerą nuleisdamas valtį, kalbėjo J. Šuklinas.

Merė: ir Maskva ne iš karto pasistatė

Dalia Štraupaitė
„Yra paruoštas ir patvirtintas detalusis sklypo planas, yra techninis projektas, dabar vyksta pinigų paieška. Tačiau tai ne vien savivaldybės reikalas – neužmirškite, kad ir Vyriausybė, ir Kūno kultūros ir sporto departamentas prisižadėjo. Tai turėtų būti bendras projektas, bendri pinigai – savivaldybė niekaip neras kelių milijonų“, – DELFI sakė Visagino merė, Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininkė Dalia Štraupaitė.

Irklavimo bazės projektą savivaldybė įtraukia į 2014-2020 m. Europos Sąjungos programas, projekto vystymui ieško kitų galimybių. „Politikui svarbiausia prisilaikyti žodžio, o nebūti vienkartiniu politiku, kai prisižaidi, o paskui nieko nedarai. Pas mus to nėra. (…) Irklavimo bazė turės būti būtinai“, – tvirtino merė.

D. Štraupaitė sako, kad po J. Šuklino pergalės praėjo dar nedaug laiko, o „ir Maskva ne iš karto pasistatė“. Štai vien detaliojo plano derinimas trunka metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)