Kauno ledo rūmuose šeštadienį kauniečiai stojo į svarbiausias pirmojo etapo rungtynes su „HC Panter“ iš Estijos. Fantastišką pasirodymą surengusio komandos kapitono Luko Žukausko vedami „Kaunas City“ atstovai 9:4 (1:1, 2:1, 6:2) nepaliko vilčių stipriausiai Estijos komandai.

Pirmajame rungtynių kėlinyje aktyvesni buvo rungtynių svečiai, bet įpusėjus kėliniui jie neteko savo puolėjo Rasmuso Kiiko, kuris buvo nubaustas 5+20 nuobauda. Visgi, „Kaunas City“ ne tik nerealizavo savo kiekybinės persvaros, bet per šį laiką net ir patys užsidirbo dvi pražangas, o estai jiems už tai neatleido. Į priekį svečius išvedė Andre Linde (14:40, rez. perd. Sevelijus Novikovas, Niklasas Sildre).

Pranašumu estai džiaugėsi neilgai: netrukus jie vėl pažeidė taisykles, o progą metimui iš geros pozicijos gavęs Filipas Hudakas rungtynėse atstatė lygybę (17:28, rez. perd. Michalas Machačas, Danielis Klinecky).

Antrajame kėlinyje ir vėl svarbų vaidmenį vaidino žaidimas daugumose. Iš pradžių kiekybinę persvarą realizavo kauniečiai, kai pasižymėjo Denysas Honcharenko (30:24, rez. perd. Ondrejus Machala, Kostas Gusevas), o netrukus tuo atsakė ir estų puolėjas Daniilas Fursa (32:27, rez. perd. Nikita Puzakovas).

Kėlinio pabaigoje „Kaunas City“ pagaliau pelnė įvartį ir komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis. Lukas Žukauskas po aštraus komandos draugo perdavimo iš arti nukreipė ritulį į vartus (38:02, rez. perd. D. Klinecky, O. Machala).

Įkvėptas įvarčio, trečiajame kėlinyje „Kaunas City“ kapitonas surengė tiesiog fantastišką pasirodymą. Jis pats pelnė dar keturis įvarčius bei pridėjo vieną rezultatyvų perdavimą. Toks L. Žukausko pasirodymas nepaliko jokių vilčių varžovams.

Kitus du įvarčius kauniečiams pelnė Ondrejus Machala ir Nazaras Ružnikovas. Trimis rezultatyviais perdavimais šioje atkarpoje pasižymėjo N. Ružnikovas, dukart komandos draugams asistavo D. Honcharenko, o po kartą D. Klinecky, Daniyaras Gadullinas ir Kostas Gusevas.

Varžovams nieko nelėmusius įvarčius pelnė Nikita Puzakovas ir antrą kartą rungtynėse tikslus buvęs Daniilas Fursa.

Iš viso šešis rezultatyvumo balus šiame susitikime surinkęs L. Žukauskas po rungtynių teigė, jog už jo penkis pelnytus įvarčius reikėtų padėkoti ir progas padėjusiems sukurti komandos draugams.

„Pirmas kėlinys mums buvo sunkokas, bet po jo gavome užduotis kaip žaisti: turėjome pradėti nuo gynybos ir tik tada atakuoti. Dėl to antrajame ir trečiajame kėlinyje parodėme, jog galime apsiginti ir eiti mušti įvarčių. Savo pasirodymu pats esu nustebęs, nesitikėjau, kad taip pasiseks. Už kai kuriuos metimus reikia padėkoti komandos draugams. Šiandien tiesiog šypsojosi sėkmė“, – po rungtynių kalbėjo L. Žukauskas.

Pergalė šiose rungtynėse dar prieš paskutinį turą garantavo „Kaunas City“ bilietą į kitą turnyro etapą. Vos antru pirmą etapą įveikusiu Lietuvos klubu per visą IIHF Kontinentinės taurės istoriją tapę kauniečiai spalio 13-15 dieną vyks į Serbiją, kur jie varžysis su Serbijos, Vengrijos ir Ukrainos čempionais.