„Stovyklos metu gautas kvietimas dalyvauti tradicinėse XVI Tarptautinese varžybose Madrido priemiestyje Getafėje. Gerais Ispanijos keliais 500 km įveikti automobiliu nepilnų keturių valandų ir mes varžybų vietoje. Varžybose dalyvavo visas Ispanijos ėjimo elitas, svečiai iš Italijos.

Specialiai nesirengdama startui B. Virbalytė 10 km trasoje sugaišo 45 min. 47 sek. ir tik 19 sek. pralaimėjo Pasaulio taurės varžybų bronzos medalininkei Mariai Jose Poves. Rezultatu likome patenkinti, nes dar teko varžytis mums neįprastame aukštyje - 700 m virš jūros lygio.

Po Naujųjų jau didesnė ėjikų grupė išvyksta į kitą treniruočių stovyklą Izraelyje prie Raudonosios jūros.

Ten vasariškomis sąlygomis šlifuosime ėjimo techniką, gerinsime greičio ir greičio ištvermės savybes.

Po to trumpam grįšime į maniežą. Vasario 1 d laukia startas Lietuvos taurės varžybose ir po savaitės Vienoje. Dalyvausime sprinteriškose distancijose, moterys turės įveikti 3000 m, vyrai 5000 m nuotolius. O jau kovo mėnesį pirmos stambios „EA Permit meeting varžybos“ Šveicarijoje ir Slovakijoje. Tada jau bus galima daryti pirmas išvadas, ėjikai gerai pasirengė vasaros startams ar nevisai tinkamai“, - pasakojo B. Virbalytės treneris ir Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis.