„Vairo-Kalvio“ ekipa sėkmingai pradėjo rungtynes ir po pirmojo kėlinio pirmavo 9:0. Vis dėlto, „Baltrex-Šiauliai“ antrajame kėlinyje kilo į lemiamą šturmą ir persvėrė rezultatą, o viską vainikavo lemiama ataka 78-ą min.

Nugalėtojams 6 taškus pelnė Dovydas Taujanskas, po 5 – Armandas Kalinauskas, Vytaras Bloškys ir Julius Sutkus.

„Vairo-Kalvio“ ekipai visus 12 taškų baudos smūgiais pelnė Kęstutis Marcišauskas. „Vairas-Kalvis“ LRF taurės turnyre rungtyniauja be keleto pagrindinės sudėties žaidėjų, kurie šią vasarą sportuoja su Lietuvos regbio-7 rinktine ir šį savaitgalį dalyvauja turnyre Romoje (Italija).

Pirmąsias tarpusavio rungtynes pirmajame rate tokiu pat 9 taškų skirtumu 17:9 laimėjo „Vairas-Kalvis“.

Jei šios Šiaulių ekipos surinks po lygiai taškų, nugalėtoją lems daugiau atliktų žeminimų tarpusavio rungtynėse. Pagal šį rodiklį pranašesni yra „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai.

„Esu pats apakęs. Antrajame kėlinyje turėjome žaisti prieš vėją, bet 20 minučių atrodėme pavyzdingai. Tokių rungtynių nebūna net filmuose. Šis taurės turnyras tikrai labai aukštame lygyje“, – džiaugėsi „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

Tuo tarpu ambicijų susigrąžinsit visus titulus Lietuvoje nestokojęs „Vairas-Kalvis“ varžovams atsirevanšuoti žada rudenį vyksiančiame „Top“ lygos čempionate.

„Pirmasis kėlinys ir pirmojo antrojo kėlinio pusė buvo mūsų. Kontroliavome žaidimą. Apmaudžios klaidos leido priešininkams atsitiesi ir pelnyti taškus. Kaip bebūtų gaila, antrąjį kėlinį pralaimėjome, gynyboje darėme per daug klaidų. Vyrai kovojo iki galo, tik pritrūko daugiau bendrų veiksmų ir trupučio sėkmės. Rudenį lauks naujas etapas – „Top“ lyga. Darysime analizes ir judėsime į priekį“, – pasakojo „Vairo-Kalvio“ žaidžiantysis treneris Gediminas Marcišauskas.

„Baltrex-Šiauliams“ dar liko sužaisti dvejas rungtynes su Kauno „Žalgirio“ komanda, o „Vairas-Kalvis“ turnyrą baigs akistata su Šiaulių „Šiaulių-PRC“ ekipa.

Kitose Šiaurės diviziono rungtynėse vyko kova dėl trečiosios vietos. Be kelių svarbių žaidėjų, kurie su sportuoja su Lietuvos regbio-7 rinktine, rungtyniavę kauniečiai namuose 37:10 (12:3) nugalėjo Šiaulių „Šiaulių-PRC“ ekipą ir atsirevanšavo jai už nesėkmę pirmajame rate 14:17.

Turnyro lentelė:

1. „Vairas-Kalvis“ 13 tšk.
2. „Baltrex-Šiauliai“ 10
3. „Žalgiris“ 6
4. „Šiauliai-PRC“ 6

* – „Žalgirio“ ir „Baltrex-Šiaulių“ ekipos žaidė rungtynėmis mažiau.

Pietų divizione intriga pasiekė apogėjų

Labai svarbiose rungtynėse „Viči“ taurės Pietų divizione šeštadienį „Klaipėdos kovo“ regbininkai savo aikštėje 27:10 nugalėjo Kauno „Tauro-Brum Brum“ komandą ir palaidojo varžovų viltis kovoti dėl diviziono nugalėtojų vardo.

Užtikrintą pergalę iškovojo kitas divizionas lyderis Vilniaus „VRA-Tomostos“ klubas, kuris išvykoje 75:3 sutriuškino autsaiderę Panevėžio „Klevo-PRS“ komandą.

Po 13 taškų per penkis turus surinkusios „VRA-Tomostos“ ir „Klaipėdos kovo“ ekipos kitą savaitgalį Vilniuje susikaus lemiamose rungtynėse, po kurių paaiškės Pietų diviziono nugalėtojas.

Turnyro lentelė:

1. „VRA-Tomosta“ 13 tšk.
2. „Klaipėdos kovas“ 13
3. „Tauras-Brum Brum“ 8
4. „Klevas-PRS“ 4

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)