Kitame sezone D. Zubrus turėjo uždirbti 3,1 mln. JAV dolerių. Pagal Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo rutulio lygos (NHL) taisykles per 24 val. sutartį išpirkti galėjo bet kuris klubas, tačiau tuo nė vienas nepasinaudojo.

Ketvirtadienio vakarą 18-a sezonų už Atlanto žaidžiantis lietuvis tapo laisvuoju agentu. „Devils“ klubas už likusius metus pagal kontraktą privalės D. Zubrui sumokėti du trečdalius metų atlyginimo.

„Po sezono buvau susitikęs su prezidentu. Turėjau likti komandoje, bet per du mėnesius įvyko labai daug pokyčių – atėjo nauji vadybininkai, nauji treneriai. Jie nori perkonstruoti komandą ir daugiau žaidimo laiko skirti jaunimui. Toks jų požiūris ir aš juos suprantu“, – nuslūgus emocijoms kalbėjo D. Zubrus.

Praėjęs sezonas Lietuvos ledo ritulininkui buvo prasčiausias karjeroje – per 74 rungtynes jis pelnė 4 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Tokį sezoną geriau užmiršti, – atviravo D. Zubrus. – Pradžia buvo nebloga, bet vėliau komandą ėmė persekioti traumos. Atsirado nepastovumas – daugiau žaidė jaunimas, o mano pareigos tapo labiau gynybinės“, – apie praėjusį sezoną „Devils“ ekipoje su ne itin gerais prisiminimais pasakojo puolėjas.

Gimtinėje 37-erių veteranas ne tik ilsisi, bet ir ruošiasi naujajam sezonui. Jis jau du mėnesius intensyviai treniruojasi, o darbus žada pratęsti ir grįžęs į Kanadą. Vasaras Monrealyje leidžiantis D. Zubrus nuo pirmadienio plušės kartu su kitais NHL žaidėjas, rungtyniaujančiais Kanadoje, o jų pratyboms diriguos buvęs „Canadiens“ fizinio parengimo treneris.

„Toks sportininko gyvenimas. Viskas išeis tik į gerą. Jėgų dar turiu ir tikrai dar noriu žaisti NHL. Dabar galiu bendrauti su bet kuriuo klubu“, – optimistiškai į ateitį žvelgė. D. Zubrus.

Sprendimą ledo ritulininkas žada priimti kartu su savo šeima, bet pirmenybę jis teiks tiems klubams, kurių tikslas kitame sezone laimėti Stenlio taurę.

„Mane į priekį veda noras laimėti Stenlio taurę. Du kartus trūko nedaug, bet abu sykius suklupome finale. Noro, jėgų tikrai yra, todėl dažnai pagalvoju apie Stenlio taurę“, – įgyvendinti svajonę vylėsi žaidėjas.

D. Zubrus taip pat neatsisako galimybės ir toliau žaisti Lietuvos rinktinėje. Ypač įdomūs turėtų būti 2018-ieji, kuomet nacionalinės komandos aprangą užsivilkti galės ir 42-ejų Darius Kasparaitis. Todėl Lietuva sieks, kad tais metais Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) pasaulio čempionato I diviziono B grupės kovos vyktų mūsų šalyje.

„Būtų faina su Dariumi sužaisti Lietuvoje. Malonu būtų ir man, ir Dariui, ir sirgaliams, ir pačiam ledo rituliui. Reikia tik formą mums abiems išlaikyti“, – apie galimybę ant ledo išbėgti kartu su D. Kasparaičiu šmaikščiai kalbėjo D. Zubrus.

Karjerą ledo ritulininkas tęsti dar norėtų penkerius metus, o jos pabaigoje neatmeta galimybės persikelti ir į Europą.

Profesionalo karjerą NHL anuomet 18-metis D. Zubrus pradėjo 1996 metais – naujokų biržoje jį penkioliktuoju šaukimu pakvietė Filadelfijos „Flyers“ klubas.

Po trijų sezonų Filadelfijoje puolėjas rungtyniavo Monrealio „Canadiens“, Vašingtono „Capitals“ ir Bafalo „Sabres“ gretose, kol galiausiai 2007 metais tapo „Devils“ nariu. Naujojo Džersio klubo sudėtyje puolėjas per 554 mačus pasižymėjo 87 įvarčiais bei 137 rezultatyviais perdavimais.

Iš viso D. Zubrus NHL čempionatuose sužaidė 1243 rungtynes, per kurias pelnė 225 įvarčius ir atliko 359 rezultatyvius perdavimus. Sėkmingiausias puolėjui iš Lietuvos buvo 2006-2007 metų NHL čempionatas – 24 įvarčiai bei 36 rezultatyvūs perdavimai.

Šiemet į Lietuvą D. Zubrus ir vėl grįžo ne tuščiomis. Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos prezidentas jauniesiems žaidėjams padovanojo 50 aprangų komplektų – siunta svėrė 558 kilogramus, o jos vertė – 40,5 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)