Nugalėtojo diržą gins 26-eri7 metų A. Broneris. Titulą jis iškovojo pernai, kai įrodė pranašumą prieš Rusijos atstovą Chabibą Alachverdijevą. Amerikietis pasaulio čempionu pagal skirtingas bokso organizacijų versijas yra tapęs net keturiose skirtingose svorio kategorijose.

Profesionalų ringe A. Broneris iškovojo 31 pergalę (23 nokautai), patyrė 2 pralaimėjimus. Pernai jis nusileido tėvynainiui Shawnui Porteriui, o užpernai – argentiniečiui Marcosui Maidanai. Tada amerikietis prarado WBA pusvidutinio svorio kategorijos (iki 66,7 kg) pasaulio čempiono diržą.

Įtakingiausio pasaulio bokso žurnalo „The Ring“ reitinge A. Broneris užima trečią vietą, o tarp amerikiečių rikiuojasi antras.

35-eri7 metų A. Theophane'o, kuris dabar gyvena ir treniruojasi JAV, statistika kuklesnė. Jis profesionalų varžybose 39 kovas laimėjo (11 nokautų), 6-iose patyrė nesėkmes, vieną mačą baigė lygiosiomis. Pastaruoju metu Didžiosios Britanijos boksininkas iškovojo šešias pergales iš eilės, bet nė viena iš šių kovų nebuvo 12-os raundų.

„The Ring“ reitinge jis užima 68 vietą, o tarp britų boksininkų yra ketvirtas. 2005 metais A. Theophane'as keturių raundų mūšyje Londone taškais pralaimėjo Lietuvos boksininkui Askanijui Milkitui.

A. Bronerio ir A. Theophane'o kovos vaizdo įrašą bus galima stebėti šeštadienį 10.40 val.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, 00.25 val., prasidės tiesioginė transliacija iš Liverpulio. Šiame mieste pirštines surems britas Callumas Smithas ir prancūzas Hadillahas Mohoumadi. Tai bus kova dėl EBU (Europos bokso sąjungos) čempiono vardo ir dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) sidabrinio diržo supervidutinio svorio kategorijoje (ik 76,2 kg).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)