Būtent su šiomis komandomis Lietuvos ekipos pradėjo šį Baltijos lygos sezoną. Išvykoje rungtyniavę vilniečiai iškovojo abi pergales, o šiauliečiai debiuto rungtynėse patyrė du pralaimėjimus.

„Kuldygoje mums puikiai susiklostė trečias setas, kuomet komandos kapitonas Dmitrijus Šlominas atliko 17 padavimų iš eilės. Jelgavoje žaidėme sunkiau, bet taip pat laimėjome. Noriu priminti, kad praėjusių metų turnyre mes pralaimėjome „Biolars“ ekipai ir dėl to nepatekome į finalo ketvertą, kuriame ši latvių komanda iškovojo sidabro medalius“, – teigė Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis.

Šiuo metu „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ (30 tšk.) komanda turnyro lentelėje užima ketvirtą vietą, „Biolars“ (19 tšk.) – devintą, „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (15 tšk.) – 11-ą, o ASK (6 tšk.) – 14-ą.

„Nors Jelgavos ekipa dėl kai kurių faktorių sezoną pradėjo sunkiai, panašu, kad pirmo rato pabaigoje jie atrado sau įprastą žaidimo lygį ir šiuo metu yra laimėję keturis mačus iš eilės. Naujoje priėmėjo pozicijoje adaptavosi buvęs Latvijos rinktinės centro blokuotojas Viktoras Kožanevičius, formą atgavo Vitalijus Cinė, o po traumos atsigavo pagrindinis opozitas Karlis Paulas Levinskis. Kuldygos ekipa taip pat progresuoja ir po truputį pradėjo rinkti taškus“, – apie varžovus kalbėjo V. Burakinskis.

Baltijos vicečempionų „Biolars“ tinklininkų vyriausiojo trenerio Jurijaus Deveikuso asistentas Andrejus Jamrovskis pabrėžė, kad pertrauka tarp pirmo ir antro rato leido ekipai išsigydyti žaizdas ir sieks antroje sezono pusėje susigrąžinti prarastas pozicijas.

„Mūsų komanda pirmame rate prarado daug taškų, nes nemažai pagrindinės sudėties žaidėjų buvo traumuoti. Pertrauka suteikė galimybę žaidėjams atsigauti ir sustiprėti, tačiau mūsų vyriausiasis treneris dėl klubo operacijos dar negalės dirbti su komanda iki vasario vidurio. Nepaisant to, antrame rate padarysime viską, kad patektume į atkrintamas varžybas“, – teigė A. Jamrovskis.

V. Burakinskis pridūrė, kad Vilniaus ekipa per pastarąsias dvi savaites daug dirbto tobulindami užtvaras, gynybą ir kontratakas po gynybos.

„Tikiuosi, kad šį savaitgalį žaidime kokybiškiau nei per paskutinius du mačus Taline“, – sakė treneris.

Rungtynių transliacijas stebėkite per DELFI TV!

Tvarkaraštis

Šeštadienis

17 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – Kuldygos ASK;

18 val. „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ – Jelgavos „Biolars“.

Sekmadienis

17 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – Jelgavos „Biolars“;

18 val. „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ – Kuldygos ASK.

Baltijos moterų tinklinio pirmenybėse „Kauno-ASU“ ir Alytaus „Prekyba-Parama“ žais išvykoje, o Jonavos „Achema-KKSC“ namuose priims Estijos komandas.

Šeštadienį jonaviškės 16 val. susitiks su Veru „Famila-Voru“ ekipa, o sekmadienį 13 val. – su Tartu „TU-Eeden“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją