Pasak kito šachmatų didmeistrio Danilo Dubovo, J. Jelisejevas bandė pasiekti kitą balkoną, tačiau paslydo. Remiantis pranešimais, žuvusysis praktikavo „parkūrą“ – sportinio tipo veiklą, kurios metu bandoma lipti ar šokti per stogus, tvoras ar kitas kliūtis ir tai atlikti kiek galima greičiau.

J. Jelisejevas jaunuoju šachmatų čempionu tapo 2012 metais, o 17 metų jau buvo šachmatų didmeistris. Jis laimėjo šachmatų turnyrą „Moscow Open 2016“ ir tarp Rusijos šachmatų didmeistrių užėmė 42 vietą, pasaulio reitinge vaikinas buvo 212.

Naujienų tinklalapis „Gazeta.ru“ citavo policiją, teigusią, kad žymės ant vaikino kūno rodo, kad iš balkono jis iškrito šeštadienio naktį.

Rusijos šachmatininkų komandos nacionalinis treneris Sergejus Janovskis sakė, kad J. Jelisejevas buvo labai talentingas šachmatų žaidėjas, gabus vaikinas, visados labai populiarus komandoje.

„Jura visada visur ieškojo neįprastų metodų, jis mėgo ieškoti normų neatitinkančių sprendimų. Tai labai didelė netektis“ – teigė S. Janovskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)