Daugiau nei 40 aprangos komplektų keturioms "Žvaigždžių dienų" komandoms pasiuvo didžiausias Lietuvos sporto ir laisvalaikio aprangos gamintojas "Audimas".

"Krepšininkų komandos buvo pavadintos stiprių ir atkaklių gyvūnų vardais, todėl ir jų aprangos dizainu siekta išreikšti ryžtą ir kovingumą", - teigė "Audimo" sporto dizainerė - modeliuotoja Berta Ruskonienė. Pasak jos, komandų pavadinimai, atitinkantys laukinių gyvūnų vardus bei vizualinis jų įprasminimas ypač būdingas veržliam Amerikos krepšiniui.

Lietuvos krepšinio žvaigždžių apranga buvo pasiūta iš specialios medžiagos, leidžiančios kūnui kvėpuoti, gerai sugeriančios ir išgarinančios prakaitą. "Šios medžiagos funkcinės savybės aktyviai judančiam sportininkui padeda jaustis komfortabiliai",- sakė "Audimo" sporto dizainerė-modeliuotoja. Naujai sukurtos krepšininkų aprangos akcentas - šiuo metu labai madingi itin platūs marškinėlių pečiai. Jų ilgis siekia net 19 cm, kai tuo tarpu anksčiau siuvamų drabužių pečiai tebuvo 6 - 10 cm. ilgio. Efektingumo šou dalyvių aprangai suteikia ir šviesą atspindinčios juostelės.

Tokio pat modelio, tačiau skirtinga spalvine gama, piešiniais ir šriftu išsiskiriantys drabužiai buvo pasiūti ne tik pagrindinių rungtynių dalyviams - "Vilkams" ir "Ereliams", bet ir "Snaiperių" bei "Oro karaliaus" rungčių dalyviams.

"Ypač sudėtinga buvo pasiūti drabužius aukštaūgiams krepšininkams - A. Saboniui, G. Chižniakui bei A. Masiuliui. Jų aprangos detales buvo galima iškirpti tik iš pačių didžiausių specialiai marginto audinio lapų", - sakė B. Ruskonienė.

Šiais metais "Audimas" sukūrė aprangą ir XIX žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavusiai Lietuvos olimpinei rinktinei. Olimpiadose dalyvaujančius Lietuvos sportininkus "Audimas" remia jau penkerius metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją