Vilniaus „Siemens“ arenoje stebint maždaug 2 tūkst. žiūrovų vangiai startavę šeimininkai pirmame kėlinyje buvo priversti visą laiką sekti priešininkams įkandin.

Antro kėlinio pradžioje islandai nutolo 14:10. Lietuviai pelnė tris įvarčius be atsako ir vėl kvėpavo į nugarą oponentams, o 38-ą min. po dviejų iš eilės Gerdo Babarsko taiklių metimų išlygino rezultatą – 16:16. Netrukus Gintaras Cibulskis pirmą kartą išvedė saviškius į priekį, o Mindaugas Dumčius padidino persvarą – 18:16.

Tuomet islandai atsakė keturių įvarčių serija ir susigrąžino rungtynių kontrolę.

Antram šturmui A. Juškėno auklėtinius įkvėpė vartininkas Giedrius Morkūnas, kai 52-ą min. įspūdingai atrėmė į tiesioginę akistatą vienas prieš vieną pabėgusio rezultatyviausio visų laikų Islandijos rinktinės žaidėjo Gudjono Sigurdssono ataką.

Mačo pabaigoje užsimezgė nervinga kova taškas į tašką, kurioje lemiami buvo du rezultatyvūs Jono Truchanovičiaus metimai iš eilės.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė 7 įvarčius pelnęs Aidenas Malašinskas (7 m – 2/4), Mindaugas Dumčius pridėjo 6, Jonas Truchanovičius 5, Mindaugas Urbonas 3, Valdas Drabavičius, Gerdas Babarskas ir Gintaras Cibulskis – po 2, Laurynas Palevičius 1.

Geriausiu nugalėtojų gretose pripažintas dešiniojo pusiau krašto žaidėjas M. Dumčius.

Atsakomosios rungtynės birželio 13 d. vyks Reikjavike. Planetos pirmenybes kitais metais priims Vokietija ir Danija.

Lietuviai vienintelį kartą pasaulio čempionato finaliniame etape dalyvavo 1997 metais, kai pasidalino 9-16 vietas. Po metų rinktinė taip pat debiutavo Europos pirmenybėse.

Islandija pastaraisiais metais neblizga elitiniuose čempionatuose, bet šiame dešimtmetyje dar nepraleido nė vieno. Lygiai prieš 10 metų atokiausio žemyno kampelio rankininkai pasiekė didžiausią savo pergalę – tapo Pekino olimpiniais vicečempionais. Be to, islandai savo rinktinėje turi ir olimpinį čempioną: treneris Gudmunduras Gudmundssonas 2016 metais Rio de Žaneiro žaidynėse į triumfą vedė Danijos nacionalinę komandą. Islandiškoje trofėjų lentynoje guli ir 2010-ųjų Europos pirmenybių bronza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)