Gausiausios sostinėje bus Rusijos ir Kazachstano rinktinės - po 44 kovotojus. Be to, atvyks sportininkai ir iš tokių tolimų valstybių kaip Japonija, Marokas, Kamerūnas bei Naujoji Zelandija, - skelbia Lietuvos sambo federacija (LSF).

Lietuvai planetos pirmenybėse Vilniuje atstovaus 28 sportininkai.

35-as Pasaulio sambo čempionatas bus transliuojamas trijuose žemynuose - Azijoje, Europoje ir Pietų Amerikoje.

„Šiais metais FIAS pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Europos transliuotojų sąjunga (EBU). Tai atvėrė kelius į daugelį pasaulio šalių televizijas. Tikimės, kad ir Lietuvoje sulauksime vis daugiau dėmesio“, - sakė LSF prezidentas Eduardas Rudas.

Čempionato programa suplanuota taip, kad visos trys dienos pritrauktų kuo daugiau žiūrovų, džiugintų ne tik sportinės, bet ir kovinės sambo dvikovomis. Planuojama, kad į atidarymo šventę atvyks sambo legenda Volkas Hanas (Magomedchanas Gamzatchanovas).

Sambo sporto šaka atsirado dabartinėje Rusijos teritorijoje, tad nenuostabu, kad šios šalies sportininkai laikomi favoritais.

Lietuviai pasaulio čempionato aukso medalius yra iškovoję 6 kartus. Česlovas Jezerskas, atstovaudamas SSRS rinktinei, buvo pajėgiausias trejus metus iš eilės (1973-1975). Naujos kartos atstovas - Sergejus Grečicha auksą iškovojo 2007 ir 2009 metais, o prieš metus Taškente - sidabrą. 2004 metais pasaulio sambo pirmenybių auksas atiteko Ievai Klimašauskienei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją