Tarptautinį logotipo konkursą LŠPF paskelbė gegužės pradžioje ir per mėnesį sulaukė kelių dešimčių darbų. Juos pateikė ne tik lietuviai, bet ir kitų šalių piliečiai: ispanai, britai, prancūzai, amerikiečiai ir kiti.

„Įdomu, kad aktyviausiai tarp kitų šalių atstovų konkurse dalyvavo egiptiečiai, - sakė LŠPF prezidentas Vaidas Barakauskas. – Gavę užsieniečių darbus džiaugėmės matydami, kad tai nebuvo tiesiog eskizai su šiuolaikinę penkiakovę atspindinčiais simboliais. Kitų šalių piliečiai gilinosi į Lietuvos, Druskininkų istoriją, simbolius, stengėsi, kad siūlomuose logotipuose būtų ir mūsų Trispalvė, ir vienu Druskininkų simbolių tapęs fontanas, ir gydyklos. Malonu, kad kitais metais vyksiantis renginys jau dabar leidžia garsinti mūsų šalį.“

Įvertinusi pateiktus variantus, LŠPF išrinko tris, kurie dalyvaus lemiame atrankos etape. Jo metu savo balsus pateiks žymiausi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės sportininkai, treneriai, šalies sporto vadovai.

Išskirtinę galimybę pareikšti savo nuomonę renkanti 2017 metų pasaulio taurės finalo logotipą turi ir DELFI skaitytojai.

Į atrankos finalą patekusius tris darbus sukūrė trys Lietuvos dizaineriai: Elvyra Kontenienė, Vitalis Bilevičius ir Tomas Dragūnas.

E. Kontenienė po keleto dienų apmąstymų ir piešimo nusprendė atsisakyti šiuolaikinei penkiakovei būdingų 5 sporto šakas žyiminčių figūrų.

„Pamaniau, kad reikėtų kažko naujo, kitokio požiūrio. Taip kilo mintis pavaizduoti ne tai, ką mato žiūrovas iš šalies stebėdamas varžybas, o tai, ką mato ir jaučia pats sportininkas siekdamas pergalės. Plaukdamas jis jaučia tik vandenį, bėgdamas sutelkia dėmesį į bėgimo takelį ir t.t. Kiekvienos detalės – penkiakovės rungties – pasmailinta forma primenanti rodyklę, atspindi veržlumą, judėjimą į priekį, o jos visos kartu tarpusavyje persipindamos sudaro vieną visumą“, – sakė dizainerė.

V. Bilevičius savo darbe akcentavo Druskininkų fontaną, kurį kurorto gyventojai dažniausiai mini kaip miesto simbolį. Tuo metu T. Dragūnas savo darbui pasirinko visos Lietuvos simbolį – gintarą. Jam įprastais inkliuzais šį kartą tapo šiuolaikinės penkiakovės rungtis reiškiantys simboliai.

Balsuoti dėl 2017 šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės logotipo galima iki birželio 21 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)