Dabar, kai pastatytas naujasis Alytaus tiltas, kuris pavadintas miesto simbolio Baltosios rožės vardu ir yra aukščiausias Lietuvoje (aukštis 38 m, ilgis – 260 m) bei ypač gausiai lankomas turistų, mero siekis – kad kitoje Nemuno pusėje kuo greičiau būtų pratęsti pėsčiųjų ir dviratininkų takai.

Nors V. Grigaravičiui šiomis dienomis darbų ypač daug, jis atėjo pasižiūrėti Sporto rūmuose vykusių „Žalgirio“ žiemos sporto žaidynių ir pasveikino jų dalyvius, bendravo su varžybų organizatoriais.

– Ar jau patvirtintas šių metų Alytaus biudžetas?

– Biudžetas dar nepatvirtintas, vyksta diskusijos, peržiūros. Biudžetą tvirtinsime vasario pirmoje pusėje. Pirmasis šių metų Alytaus savivaldybės tarybos posėdis vyks sausio 28 d., tačiau iki galo dar nespėjome visko sudėlioti į eilutes.

– Ar biudžetas bus palankus miesto sportininkams?

– Šiandienai taip, jis yra palankus. Tačiau kol kas susiduriame su problema, kad nerandame trūkstamų lėšų kultūrai, todėl ir vyksta debatai, ieškome šaltinių, tobuliname biudžetą.

Bet kol kas preliminariai miesto sporto sritis nėra nuskriausta, kasmet sporto biudžetas būna vis didesnis.

– Alytuje pastaraisiais metais iškilo daug naujų sporto objektų. Ar mieste dar yra laisvos vietos kokiai nors naujai sporto bazei statyti?

– Planuojami statyti uždari teniso kortai ir atletinės gimnastikos salė. Kartu su mūsų partneriais lenkais rengiamas projektas ir jį stengsimės įgyvendinti Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos bazėje.

Dabar vyksta procesas, sunku pasakyti, kada projektas bus įgyvendintas. Didelio remonto reikalauja mūsų senoji Sporto mokykla, kurioje yra bokso, imtynių salės, dirbtinės dangos aikštelė.

– Ar esate patenkintas tuo, kaip išnaudojama miesto sporto bazė?

– Sporto renginių vis daugėja. Šita tema buvome surengę pasitarimą, Sporto rūmų administracija stengiasi labiau rūmus „įdarbinti“. Ir ne tik juos, bet ir visus sporto objektus, kad jie būtų aktyviai naudojami. Matau teigiamų poslinkių.

– Išplėtojote puikią sporto infrastruktūrą, o ar negalvojate apie sporto gimnazijos steigimą?

– Galvojame, ir labai rimtai. Tai būtų pirmoji sporto gimnazija Dzūkijos regione. Alytus – sportiškas miestas, turime puikias sporto bazes, sporto gimnazija regionui būtų labai reikalinga.

– Ar jūs ir toliau palaikote savo sportinę formą, sportuojate?

– Taip, sportuoju, kiekvieną dieną tam skiriu laiko.