Prieš kelerius metus bėgimo trauką atradęs aktorius, dabar tam skiria dalį savo laisvalaikio.

Niekada maratono neįveikęs L. Pobedonoscevas, aktyviai ruošiasi Druskininkų pusmaratoniui. Teatro, kino ir televizijos aktorius prisipažįsta, kad norėtų jame sėkmingai pasirodyti.

„Man „Druskininkų Puma pusmaratonyje“ svarbu tik dalyvauti. Jokių specialių tikslų sau nesu išsikėlęs. Vienintelis dalykas – svarbu jį prabėgti. Būtent, nubėgti, o ne nueiti“, - teigė L. Pobedonoscevas.

Vilniaus Mažojo teatro aktorius teigia, kad dalyvauti bėgimo šventėje jį skatina noras išbandyti savo jėgas ir galimybes. L. Pobedonoscevas taip pat ruošiasi pirmą kartą išbandyti ir tikrąjį maratoną, todėl
Druskininkų pusmaratonis jam bus ideali vieta pasitreniruoti.

„Dabar mes su keliais bendraminčiais susibūrėme į komandą „Running for Change“. Esame šešiese, visi skirtingų veiklų žmonės“, - savo naują veiklą pristatė aktorius. - Birželio mėnesį dalyvausime maratone Pietų Afrikoje. Mane pakvietė dalyvauti žymus lektorius Benas Harvey‘us. Siera Leonėje vyks toks labdaringas renginys, o Druskininkų pusmaratonis bus labai puiki treniruotė prieš tai ir savo jėgų patikrinimas bei išbandymas“.

32-ejų metų L. Pobedonoscevas savo pasiruošimo Druskininkų pusmaratoniui nevadina kažkuo išskirtiniu. Bėgimo entuziastas stengiasi savo pomėgiui skirti po valandą per dieną. Aktoriaus treniruočių netrikdo nei šalta lietuviška žiema.

„Treniruojuosi tikrai nemažai. Penkias dienas per savaitę po valandą praleidžiu bėgiodamas. Man dar patinka tenisas. Tai irgi puiki sporto šaka. Tačiau tradicine lietuvių sporto šaka krepšiniu – neužsiimu“, - linksmai nusiteikęs vardino L. Pobedonoscevas.

Prieš kurį laiką atradęs malonumą bėgioti artistas teigia, kad šiuo metu nežino tikslių savo galimybių. L. Pobedonoscevas pasakoja, kad dėl laiko stokos niekada nėra patikrinęs, kokį atstumą gali nubėgti.
„Aš bėgioju jau kelerius metus. Tai mano prioritetinė sporto šaka.

Nesu visiškai žalias, tačiau nesu ir tikras profesionalas“, - apie save kalbėjo L. Pobedonoscevas. - Niekada savo gyvenime nesu bėgęs maratone. Daugiausiai esu įveikęs 11-12 kilometrų. Daugiau nebėgdavau, nes taupydavau laiką. Tiesa, nežinau, gal būčiau įveikęs ir daugiau“.

L. Pobedonoscevą supančių žmonių rate nėra daugybės bėgimui prijaučiančių bičiulių. Tiesa, pasak aktoriaus, jų vis daugėja.
„Tarp mano giminių nėra didelių bėgimo entuziastų, tačiau tarp pažįstamų tokių žmonių yra. Kai daugelis sužinojo, kad aš aktyviai bėgioju, tas bendraminčių ratas prasiplėtė. Tiesa, negaliu sakyti, jog daug mano draugų taip pat bėgioja. Girdėjau, kad Lietuvoje ši sporto šaka labai aktyviai plečiasi. Ir aš tuo džiaugiuosi“, - šypsosi L. Pobedonoscevas.

Renginio organizatoriai toliau visus kviečia prisijungti prie šios bėgimo šventės. Be klasikinės pusės maratono distancijos (21,097 km), Druskininkų pusmaratonio dalyviai galės varžytis 11 km, 5 km ir 1,7 km distancijose.

Tie, kuriems patinka komandinės rungtys, kviečiami registruotis į pusmaratonio estafetę, kurioje du dalyviai turės įveikti 11 km + 10 km. Į Druskininkus kviečiami ir šiaurietiškojo ėjimo entuziastai. Ėjikai, mojuodami lazdomis, galės draugiškai įveikti 5 km ir 11 km distancijas.

Varžybų trasa, kaip ir Druskininkų miestas, yra viena žaliausių ir vaizdingiausių Lietuvoje. Ji drieksis vienu gražiausiu ir švariausiu mišku palei Nemuną ir įspūdingus ežerus, taip pat užsuks į miestą. Visos trasos danga – asfaltas.

Renginio tikslas yra populiarinti bėgimą ir lengvąją atletiką Lietuvoje, skatinti bėgimą, kaip sveiką gyvensenos būdą bei skatinti užsieniečių domėjimąsi Lietuva bei Druskininkais.

Norintys dalyvauti bėgime turi būtinai iš anksto užsiregistruoti. Registracijos formą galima rasti oficialioje interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją