Po plaukimo ir fechtavimosi rungčių I. Serapinaitė turėjo 504 taškus ir užėmė 8-ąją vietą. Deja, jojimo rungtyje olimpietei nepavyko užbaigti trasos ir teko atsisveikinti su galimybėmis užimti aukštą vietą.

Vėliau vilnietė nebaigė ir kombinuotosios bėgimo ir šaudymo rungties bei su tais pačiais 504 taškais galutinėje įskaitoje liko 35-a.

A. Tamašauskaitė po 2 rungčių turėjo 434 taškus ir žengė tik 34-a, tačiau jojimo rungtyje pelnė maksimaliai įmanomus 300 taškų ir pakilo į 28-ąją poziciją. Prieš bėgimo ir šaudymo rungties startą 19-metė sportininkę nuo pirmavusios korėjietės Sunwoo Kim skyrė net 1 min. 45 sek.

Paskutinėje rungtyje A. Tamašauskaitė dominavo taip, kaip esame įpratę matyti konkurentes pranokstančią Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę. Vilnietė distanciją įveikė per 12 min. 16 sek. ir antrąją vietą rungtyje užėmusią vokietę Alexandrą Bettinelli aplenkė net 55 sek.

Toks pasirodymas leido A. Tamašauskaitei bendrojoje įskaitoje iš viso surinkti 1299 taškus ir pakilti į 4-ąją vietą.

Pasaulio čempione tapusi korėjietė S. Kim pelnė 1315 taškų, vicečempionė italė Fancesca Tognetti – 1308, o trečiąją vietą užėmusi rusė Sofija Serkina – 1302.

Šeštadienį Kaire vyks vaikinų varžybų finalas, kuriame dalyvaus kaunietis Dovydas Vaivada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją