„Man jo žiauriai trūksta, tikrai nėra lengva, bet tvardausi ir po truputį einu į priekį. Mintimis dar vis perbėgu, kad mano ilgamečio trenerio jau nebėra. Prisimenu daugumą mūsų pašnekesių, paskutinį bendravimą Ispanijoje“, - sako Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionė.

36-erių metų sportininkė dabar rengiasi liepos 6-ąją Amsterdame startuosiančiam Europos čempionatui, kur ji tikisi įvykdyti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių normatyvą.

A. Skujytės ilgametį trenerį Aleksą Stanislovaitį mirtis pasiglemžė balandžio 22 d. Ispanijoje, praėjus vos trims dienoms po jo 53-iojo gimtadienio.

– Koks buvo tas paskutinysis bendravimas su treneriu?

– Tada mes buvome treniruočių stovykloje Ispanijoje. Vieną naktį turėjo atskristi dar vienas sportininkas Tomas Bendoraitis. Treneris norėjo važiuoti kartu jo pasitikti, tačiau jam pasakiau, kad ilsėtųsi, o aš nuvažiuosi viena.

Sutarėme: kai grįšime į viešbutį, jam pabelsiu į duris ir paskysiu, kad viskas gerai. Tą ir padariau. Kai grįžome į viešbutį, pabeldžiau į treneriui duris, bet man niekas jų neatidarė. Pagalvojau, gal treneris užmigo. O ryte išgirdau siaubingą žinią, kad jau nebėra mano trenerio.

– Kas dabar tave treniruoja?

– Daugiau mažiau treniruojuosi savarankiškai. Turiu žmonių, kurie man padeda. Ypač dėkinga savo vyrui Valdui, jis yra vienas iš tų, kuris tiki, jog turėčiau patekti į Rio.

Trenerė Teresė Nekrošaitė mane truputį prižiūri ieties metimo, o Romualdas Petruškevičius – šuolių į tolį sektoriuose, barjerinio bėgimo distancijoje – Nina Gedgaudienė.

– Gana sėkmingai dalyvavai Lietuvos čempionate Palangoje, ar esi patenkinta savo rezultatais?

– Vienais taip, kitais – nelabai. Labiausiai pradžiugino šuolių į tolį rungtis. Ir anksčiau turėjau šokti už 6 m ribos, bet vis nepavykdavo. Dabar Palangoje nušokau 6 m 8 cm.

– Čia pat ir Europos čempionatas Amsterdame, kur sieksi Rio olimpinio kelialapio. Kaip esi pasirengusi?

– Atrodo, neblogai. Olimpinis normatyvas – 6200 taškai, viliuosi jis man turėtų paklusti. Tą olimpinį kelialapį paskirčiau savo treneriui Aleksui Stanislovaičiui, kuris manimi visą laiką tikėjo ir neabejojo, kad rungtyniausiu Rio.

Europos čempionatui rengsiuosi Kaune, būsiu su šeima. Iki čempionato nedalyvausiu jokiose varžybose.