Lietuvė peršoko per į 1,98 m aukštį iškeltą kartelę ir varžybose užėmė antrą vietą. Lietuvė praleido 1,75 m aukštį, o per į 1,80 m aukštį iškeltą kartelę peršoko pirmuoju bandymu.

Iš varžybų pirmoji pasitraukė pradinio aukščio neįveikusi rusė Jekaterina Fedotova. 1,84 m aukštis A. Palšytei taip pat pakluso pirmuoju mėginimu. Šį aukštį įveikė ir likusios aštuonios sportininkės.

1,88 m ir 1,90 m aukščius lietuvė įveikė pirmaisiais bandymais, o savo pasirodymus baigė italė Elena Brambilla (1,84), lenkė Urszula Gardzielewska (1,84) bei vokietė Katarina Mogenburg (1,88).

A. Palšytė nusprendė praleisti 1,92 m aukštį, o 1,94 m įveikė tik paskutiniu – trečiuoju – bandymu ir užfiksavo asmeninį sezono rekordą. Šis aukštis nepakluso britei Isobel Pooley (1,92 m) ir 2014 m. Europos čempionato bronzos medalininkei kroatei Anai Šimič (1,92 m).

Puikų pasirodymą lietuvė pratęsė jau pirmuoju bandymu peršokdama per į 1,96 m aukštį iškeltą kartelę, o tuomet atėjo laikas istoriniam šuoliui – A. Palšytė antruoju mėginimu įveikė 1,98 m aukštį ir pagerino sau pačiai priklausiusį Lietuvos uždarų patalpų rekordą (1,97 m).

Deja, visi trys lietuvės bandymai įveikti 2 m aukštį buvo nesėkmingi. Trečia varžybose liko dukart Europos čempionė ispanė Ruth Beitia (1,96 m), o triumfavo praėjusių metų pasaulio uždarų patalpų čempionato nugalėtoja lenkė Kamila Licwinko (2 m). Beje, lenkė pasiekė geriausią sezono rezultatą pasaulyje, o A. Palšytė 2015 m. reitinge pakilo į antrą vietą.

Primename, kad šeštadienį Čekijoje A. Palšytė įveikė 1,92 m aukštį ir užėmė trečią vietą bei įvykdė Europos uždarų patalpų čempionato normatyvą.