Šių kursų organizatoriai – LFF techninis skyrius, kuris ateityje iš UEFA siekia gauti visas teises ir savarankiškai organizuoti UEFA Pro kursus.

Kursų dalyvius ir jų organizatorius vertino UEFA inspektorius iš Lenkijos Piotras Maranda. Svečias iš užsienio teigiamai įvertino per pastaruosius aštuonerius metus LFF atliktą darbą.

2004 metais Lietuvoje buvo surengti pirmi UEFA B licencijos trenerių kursai, vėliau sekė UEFA A kursai. UEFA Pro kursai buvo pradėti praėjusiais metais.

„Šiandien matome, jog UEFA Pro licencijos siekia itin patyrę aukščiausių lygų klubus ir rinktines treniruojantys specialistai. Per šiuos aštuonerius metus ne tik LFF techninis skyrius, bet ir visi kursuose dalyvavę treneriai atliko puikų darbą“, - LFF.lt sakė UEFA inspektorius.

Ketvirtadienį Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) įsikūrusiame techniniame centre vyko galutinis studentų vertinimas. UEFA inspektorius P. Maranda savo išvadas pateiks UEFA patyrusių specialistų grupei, kuri savo rekomendacijas perduos UEFA vystymo ir techninės paramos komitetui.

Šis komitetas aprobuos LFF vykdytus UEFA Pro licencijos trenerių kursus ir pateiks savo siūlymus UEFA Vykdomajam komitetui, kuris ir priims galutinį sprendimą. Galutinio sprendimo Lietuva gali tikėtis kitų metų birželio mėnesį.

„Šie kursai yra istoriniai Jūsų šalies futbolui – jie užbaigs visą Jūsų šalies pasiruošimą tapti pilnaverte UEFA trenerių konvencijos nare“, - pridūrė UEFA inspektorius iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)