Futbolo komentatoriai Žydrūnas Grudzinskas ir Nerijus Kesminas mano, kad yra didelė galimybė finale Berlyne išvysti „El Clasico“ – rungtynes tarp Madrido „Real“ ir „Barcelonos“.

„Pagrindinis „Juventus“ ginklas bus gynyba, nes „Real“ puolimas yra vienas galingiausių. Be to, italams nemaža bėda yra Paulio Pogbos, nuo kurio komanda yra labai priklausoma šį sezoną, trauma ir neaišku, ar žaidėjas spės atsigauti iki pusfinalio“, – sako N. Kesminas, teigdamas, kad šios poros favoritas yra „Real“.

Pirmąsias rungtynes komandos žais Turine. Šį sezoną „Juventus“ savo namų stadione laimėjo ketverias iš penkerių Čempionų lygos rungtynių, o namuose nepralaimi jau 12 rungtynių iš eilės. Karališkasis klubas šiame sezone Čempionų lygoje išvykoje nepraleidžia įvarčio jau 444 minutes.

„Šioje sezono stadijoje „Bayern“ forma nėra labai gera. Paskutinis pavyzdys buvo Vokietijos taurės rungtynės su Dortmundo „Borussia“, kuriose pralaimėta po 11 metrų baudinių serijos. Po šių rungtynių Miuncheno klubui reikės atsigauti, o ir Arjeno Robbeno trauma neigiamai atsilieps komandai“, – tikina Ž. Grudzinskas. Jis šios poros favoritu laiko „Barceloną“.

Pirmosios rungtynės vyks „Camp Nou“ stadione Barselonoje. Namuose ispanų klubas laimėjo visas šio Čempionų lygos sezono rungtynes. Paskutinįkart Europos turnyruose namų stadione „Barcelona“ yra pralaimėjusi 2013 m. būtent „Bayern“ klubui (bendru rezultatu 0:7).

Vokiečiams pastaruoju metu sunku žaisti UEFA Čempionų lygos mačus išvykoje – iš paskutinių trijų pralaimėti du, vienas sužaistas lygiosiomis.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis: gegužės 5 d. 21.35 val. Turino „Juventus“ – Madrido „Real“ („Viasat Sport Baltic“ ir TV6); gegužės 6 d. 21.35 val. „Barcelona“ – Miuncheno „Bayern“ (TV6).

2014-2015 m. sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės birželio 6-tą dieną Berlyno Olimpiniame stadione.

Primename, kad čempionų titulą gina Madrido „Real“ futbolininkai, kurie praėjusiais metais finale Lisabonoje po pratęsimo 4:1 pranoko „Atletico“.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!