- Kodėl pasirinkai futbolą?

- Futbolas nuo pat pradžių tapo mano pirma meile. Nesu savęs išbandęs kitose sporto šakose. Kai buvau šešerių, futbolo treniruotėje trūko žmonių ir mane priėmė pažaisti. Nuo to viskas ir prasidėjo. Futbolo pradmenų mane išmokė pirmasis treneris Deivis Kančelskis.

- Kaip atsidūrei Olandijoje?

- Ruošėmės atostogoms Olandijoje pas tetą. Kadangi ji gyvena visiškai šalia Roterdamo „Feyenoord“ klubo futbolo akademijos, nuvykus ten su tėčiu pasiprašėme į peržiūrą. Suteikė dvi savaites. Pasirodžiau gerai, tad jie pasiūlė atvykti dar po metų, kai jau būsiu vyresnis. Tuomet man buvo 11 metų. Atvykus po metų gavau pasiūlymą likti ilgesniam laikui.

- Ar nenukenčia mokslai treniruojantis Olandijoje?

- Šiuo metu lankau specialią mokyklą, kur mokausi kalbos. Nuo kitų mokslo metų jau pradėsiu eiti į specialią sportininkams pritaikytą mokyklą su visu pamokų sąrašu, tad manau mokslai labai nenukentės.

- Kaip bendraudavai pačioje pradžioje, kol dar nelabai mokėjai kalbos?

- Buvo labai sunku, norėjau viską mesti ir grįžti į Lietuvą. Nebuvau įgijęs nei trenerio pasitikėjimo, negalėdavau bendrauti su komandos draugais. Bet didžiulis tėvų palaikymas padėjo ištverti sunkiausią dalį ir, grįžus po žiemos atostogų, jau tapo kur kas lengviau.

- Kaip priėmė komandos draugai?

- Pramokus kalbą, viskas tapo gerai. Visi bendraujantys, paslaugūs. Esant reikalui tikrai gali sulaukti pagalbos iš bet kurio vaikino. Jokių konfliktinių situacijų nekyla. Aišku, aš ir pats stengiuosi kuo labiau adaptuotis ir neišsišokti.

- Kaip tu pats vertini šį savo futbolininko karjeros pokytį?

- Esu labai patenkintas. Pačiam nesitikėjo, kad galiu patekti į tokio klubo futbolo akademiją. Šiuo metu turiu dvejų metų kontraktą ir tuo džiaugiuosi. Belieka neužriesti nosies ir stengtis dar labiau. Smagu, kad ir buvę komandos draugai Šiauliuose mane palaiko, klausia, kaip sekasi. Dažnai susirašome per internetą.

- Ar didelė konkurencija tavo amžiaus grupėje?

- Labai didelė. Tokių atvažiuojančių į peržiūras būna kas mėnesį ir iš viso pasaulio. Turi labai stengtis, kad neprarasti savo pozicijų. Laiku miegoti, yra klubo specialistų sudaryta speciali dieta. Labai svarbu laikytis nurodyto rėžimo. Kiekvieną treniruotę savo vertę turi įrodyti iš naujo, nes jauti, kad į tavo vietą greitai gali būti pastatytas kitas. Laimė, pavyko užsitarnauti trenerio pasitikėjimą ir esu labai laimingas, jog gaunu vietą starto vienuolikėje.

- Minėjai rėžimą. Trumpai papasakok apie savo dieną.

- Rytą - treniruotė. Nuo 12 val. einu į mokyklą, tada poilsis ir vėliau vakarinė treniruotė, bet kaip kada. Kartais būna ir tik viena treniruotė per dieną. Šeštadieniais visada būna rungtynės. Praeitame turnyre tik paskutinėse rungtynėse išleidome trečią vietą ir likome ketvirti iš keturiolikos komandų. Viso per metus būna trys turnyrai. Puiki organizacija, stebina ir didelis žiūrovų skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)