Klaipėdos „Atlantas“ – Alytaus „Dainava“. Birželio 21 dieną 15 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštė. Iki šiol čempionate – 6:0, 7:0.

Keturiskart iš eilės pralaimėjusiems klaipėdiečiams šios rungtynės bus puiki galimybė prieš atostogas bent šiek tiek pasigerinti nuotaiką. Juolab kad iki šiol vykusiose tarpusavio rungtynėse šalies vicečempionai negailėjo A lygos autsaiderių iš Alytaus – įmušė jiems 13 „sausų“ įvarčių.

Abi komandos turės nuostolių dėl nuobaudų – kortelių prisirinko Edgaras Žarskis iš „Atlanto“ ir Nerijus Kavaliauskas iš „Dainavos“. Tačiau spragas, suprantama, sunkiau užlopyti bus gerokai trumpesnį atsarginių suolą turinčiai dzūkų komandai.

Panevėžio „Ekranas“ – Pakruojo „Kruoja“. Birželio 22 dieną 13 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Iki šiol čempionate – 1:2, 0:2.

„Kruoja“ šį sezoną – itin neparankus varžovas panevėžiečiams. Pakruojo komanda yra vienintelė, įveikusi „Ekraną“ dukart. Be to, Pakruojo futbolininkai antrojo rato pabaigoje įsitvirtino lyderių ketverte, o Panevėžio komandai pastaruoju metu rinkti taškus sekasi nelengvai.

Padėti aikštės šeimininkams šįkart negalės rezultatyviausias jų žaidėjas Lukas Kochanauskas. Puolėjui, kuris dar praėjusį sezoną vilkėjo „Kruojos“ marškinėlius, skirta dvejų rungtynių diskvalifikacija už nesportišką elgesį po „Ekrano“ rungtynių su „Šiauliais“.

Vilniaus „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“. Birželio 22 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate – 3:1, 0:0.

Po pergalės prieš „Ekrano“ futbolininkus „Šiaulių“ gynėjas Vytas Gašpuitis pusiau juokais pažadėjo įveikti ir „Žalgirį“. Turbūt tai atvejis, kai pokšte yra dalis tiesos – šiauliečiai laimėjo trejas pastarąsias čempionato rungtynes, o tai, kad jie gali žaisti prieš „Žalgirį“ buvo įrodyta antrojo rato pradžioje, kai komandų tarpusavio dvikova baigėsi be įvarčių.

Saulės miesto komandai dėl drausmės nuobaudų vis dar negalės padėti pagrindinis atakų dirigentas Stjepanas Babičius, bet žaidžiant su „Ekranui“ ši aplinkybė „Šiauliams“ laimėti nesutrukdė. Vilniaus komandai, kuri apsilankyti stadione nemokamai šįkart kviečia studentus, teks spręsti Niko Tokičiaus problemą – šis puolėjas į šiauliečių varžovų vartus per trejas pastarąsias rungtynes kamuolį siuntė keturis kartus.

Marijampolės „Sūduva“ – Gargždų „Banga“. Birželio 24 dieną 13 val. Marijampolė, „Arvi“ stadionas. Iki šiol čempionate – 0:1, 1:0.

Antrajame rate gargždiškiai surinko vos šešis taškus ir prarado keturias turnyro lentelės pozicijas – iš antrosios vietos smuktelėjo į šeštąją. „Sūduva“, priešingai, pagavo palankų vėją – per antrąjį čempionato ketvirtį marijampoliečiai pelnė 19 taškų, daugiau už bet kurią kitą „SMScredit.lt A lygos“ komandą.

Subalansuoti žaidimą „Bangai“ trukdo ir komandai ramybės neduodančios traumos. Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ praėjusiame ture gargždiškių treneris Maksimas Tiščenka skundėsi, kad ir vėl negalėjo pasinaudoti net aštuonių žaidėjų paslaugomis.

„Trakai“ – „Klaipėdos granitas“. Birželio 24 dieną 15 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate – 2:0, 0:0.

Dvikova, kurioje žais A lygos debiutantai, žada intrigą. Edgaro Jankausko treniruojami „Trakai“ pirmąją čempionato pusę baigė antroje turnyro lentelės vietoje. Klaipėdiečiai – taip pat toli gražu ne patrankų mėsa. Iki pralaimėjimo „Sūduvai“ praėjusiame ture jie nebuvo patyrę nesėkmės penkeriose rungtynėse iš eilės ir yra vienintelė lygos komanda, sugebėjusi įveikti „Žalgirį“.

Uostamiesčio komandos treneriams Robertui Poškui ir Tomui Ražanauskui teks pamąstyti apie tai, kuo užkišti spragą gynybos širdyje. Dėl diskvalifikacijos šįkart negalės žaisti pastaruoju metu pagrindinėje sudėtyje nuolat rungtyniavęs Rokas Simanavičius.

Dėmesio: konkursas. Iki sekmadienio 14:59 val. spėkite A lygos rungtynių tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Šiaulių „Šiaulių“ rezultatą ir dalyvaukite konkurse, kurio pagrindinis prizas – kelionė kartu su žalgiriečiais į UEFA Čempionų lygos rungtynes.

Laimėtojas – daugiausiai teisingai rungtynių rezultatų atspėjęs kovo 9 d.–birželio 22 d. Penkiems teisingai atspėjusiems šių rungtynių rezultatą „Žalgiris“ padovanos kvietimą į A lygos rungtynes Vilniuje. Neužmirškite pakviesti dalyvauti ir savo draugų!

Dėl bilietų į rungtynes ir pagrindinio prizo kovoja visi, teisingai rezultatus atspėję DELFI sportas ir auto „Facebook“ paskyroje.