Tuščiomis iš Vilniaus po pralaimėjimo 0:3 VMFD „Žalgiriui“ Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre grįžę ekraniečiai netrukus išgirdo paguodžiančią žinią.

Savivaldybė apsisprendė pervesti aštuoniskart šalies čempionams skirtą paramą, kurią buvo įšaldžiusi dėl nuogąstavimų, kad lėšos bus panaudotos ne klubo veiklai, o atiteks jo kreditoriams.

Tiesa, kiekvieną litą „Ekranas“ privalės išleisti griežtai laikydamasis sutarties su savivaldybe. Keturis mėnesius uždarbio negaunantiems žaidėjams klubas galės išmokėti ne daugiau kaip trečdalį paramos sumos, o likusi dalis skirta išlaidoms už transportą, nuomą, inventorių ir pan.

„Parama „Ekranui“ skirta su tam tikromis sąlygomis. Lėšos lito tikslumu padalintos įvairioms reikmėms, ir klubas turės laikytis šių nurodymų“, – DELFI sakė Panevėžio savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė Justina Šiurnaitė.

Primename, kad antstolių raštais užversta savivaldybė buvo sulaikiusi „Ekranui“ numatytą paramą ir nurodžiusi iki rugsėjo pabaigos susitarti su kreditorių atstovais. Tą klubo vadovams pavyko padaryti paskutinę mėnesio dieną.

„Ši parama mums leistų užbaigti sezoną, nors jo ir ne per daugiausiai liko“, – trečiadienį laukdamas savivaldybės sprendimo DELFI teigė A. Labinas.

Anot prezidento, „Ekrano“ įsiskolinimai viršija 1,5 mln. litų, keliolika buvusių futbolininkų jau yra laimėję bylas dėl neišmokėto uždarbio.

Sankcijas klubui dėl skolų yra paskelbusi UEFA, o LFF vykdo tyrimą dėl įtarimų sukėlusio „Ekrano“ pralaimėjimo „Šiauliams“ prieš dvi savaites.

Šiame sezone šeštą vietą A lygos turnyro lentelėje užimančiai Panevėžio komandai liko sužaisti septynerias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)